Ana Sayfa Yayın Akışı Programcilar Online Istek Künye Misafir Defteri Köşe Yazarları

Gün fm Canli Yayin
Gün fm 99.9 Afyon Türkü Radyosu Canlı Yayını

Dinlemek icin
Tiklayiniz..!

Dinleyemiyorsaniz
Tiklayin >> Canlı Yayın
AnaMenu
· Ana Sayfa
· Anketler
· Basın Odası
· Bizi Onerin
· Canlı Yayın
· Haber Arşivi
· Iletişim
· Istatistikler
· KoseYazarlari
· Kunye
· Misafir Defteri
· OnlineIstek
· Private Messages
· Programcilar
· Top 10
· YayınAkışı
SaaT
Gunluk FaL

Burcunuzu seçin, falınızı okuyun

Muneccim.com 'un katkılarıyla

Afyon Popüler Linkler
En Popüler Linkler
 1: Afyonkarahisar Valiligi
 2: Afyonkarahisar Belediyesi
 3: Sandikli Belediyesi
 4: Suhut Belediyesi
 5: Emirdag Belediyesi
 6: Bolvadin Belediyesi
 7: Çay Belediyesi
 8: Afyonkarahisar Hava Durumu
 9: KaraYollari Genel Müdürlügü
 10:Afyonkarahisar Milli Egitim  Müdürlügü


Eğitim Telaşı
Ismail Akar(GUNDEM)
Ismail Akar(GUNDEM)

Tarih: 16 Temmuz 2008 Çarşamba


  ÖKS ve ÖSS sonuçları açıklandı.Bazı evlerde kutlamalar sevinç yaşandı.Çoğu evlerde ise hüzün çöktü.
Şimdilerde ise tercih telaşı başladı.
Yani sadece sınavda başarılı olmak iyi puan almak yeterli değil.
Öğrencilerin hatasız tercih yapmaları da önemli.Çünkü bu yarış milim milim arasında geçen bir yarış.Arkadaşından bir adım öne geçmenin yolu da doğru tercihten geçiyor.
Şimdi ülkemizde eğitim sisteminde de adaletsizlik var.ÖKS ve ÖSS de en başarısız olan illere baktığımızda Doğu ve Güney Doğu illerini görmekteyiz.En başarılı il ise Burdur.
  Burdur Afyonkarahisar a çok yakın bir il.Keza Isparta,Antalya,Denizli de başarı grafiği yüksek olan iller arasında.Burada Afyonkarahisar ın yeri neresi diye soracak olursanız geçen yıl 50. sıralarda iken bu sene kesin olmamakla birlikte 52-53. sıralara kadar başarıda gerilemiştir.
  Bunu sebeplerini eğitimle haşır neşir olanlar oturup düşünülmelidir.
Bu yıl beklediği sonucu alamayan gençlerimizde umutsuzluğa kapılmadan tekrar çalışmaya başlamalı. Önlerinde çok daha uzun yıllar var.Üniversiteye girmek,üniversiteyi bitirmek yeterli değil.Bu yeterli olsaydı binlerce üniversite mezunu bu ülkede işsiz dolanmayacaktı.
Öğrenci velileri de rızkından kesip her türlü desteği verdiği çocuğunun başarısızlığına tavır almamalı. Kendi gençliğinde geçirdikleri zorlu dönemeçleri hatırlayarak çocuklarına daha hoşgörülü davranmaları gerekiyor.
Eğitim siteminden sınav sistemine kadar çökmüş olan bu yarışta başarının ölçüsü,bilgili,kültürlü,vatanına-milletine hizmet aşkıyla yoğrulmuş,onurlu,hırsızlığa,yolsuzluğa bulaşmayacak nesiller yetişmektir.
Asıl sınav bunu başaran ile başaramayanlar arasındadır.
Ne dersiniz?
Bakın bir öykü ile yazımıza noktayı koyalım.
Yıldırım Bayezid Han köyleri dolaşıyordu. Köyün birinde çok yaşlı bir adama rastladı. Bu köylü, bahçesine incecik incecik meyve fidanları dikiyordu. Yıldırım Bayezid yaşlı köylüye takılmak istedi: “Baba!” dedi, “Bu fidanlar ne zaman büyüyüp de meyve verecek? Bu meyvelerden yemek sana nasip olacak mı dersin?” Köylü “Hiç sanmıyorum”, dedi. “Öyleyse niye kendini yorup duruyorsun?” “Biz atalarımızın diktiği ağaçların yemişini yemiyor muyuz? Torunlarımız da bizim diktiklerimizden yesinler.” “Aferin!” dedi padişah ve köylüye bir kese altın verdi. Köylünün “Bak sultanım! Gördün mü? Bizim fidanlarımız şimdiden yemiş verdi!” cevabı Yıldırım Bayezid'in çok hoşuna gitti. Köylünün sırtını sıvazlayarak bir kese altın daha verdi. Köylü “Fidanlar bir senede iki kere de meyve veriyormuş sultanım!” demekten kendini alamadı. O fidanların meyvesi geleceğimiz olan çocuklarımızdır.


  
Ismail Akar(GUNDEM)
iakar@gunfm.net




Bu köşe yazısı 25 defa okundu. Toplam 329 kelime

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa Pdf Formatı Pdf Formatı Yorum Ekle Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder


[ Geri Dön: Ismail Akar(GUNDEM) ] - [ Yazarlar İndeksi ]

oyun
eXTReMe Tracker
mp3 indir
Copyright 2005 GunfmNET
Sayfa Üretimi: 0.04 Saniye