Ana Sayfa | Köşe Yazıları | TERCİHİNİZ HANGİSİ?
Poll: ANKET
Yeni Sitemiz

TERCİHİNİZ HANGİSİ?

Yazı Tipi Boyutu: Decrease font Enlarge font
TERCİHİNİZ HANGİSİ?

Gazeteci Uğur Dündar’ın düellolar adı altında sunduğu çeşitli milletvekillerinin karşılıklı atışma programlarını tavsvip etmediğimi, ama bu tür programların olabilmesi için başka unsurların da program içine katılması gerektiği düşüncemi daha önce yazmıştım.

Uğur Dündar’ın son düellocuları CHP’nin demirbaş kelle koparanı haline gelen Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP’nin laf salatası tüccarı ve safrası durumuna gelen Melih Gökçek idi.

Düello Melih Gökçek’in saptırmaları ile gerçek amacına ulaşamadı.

İzleyiciler safranın kabarmasını ve “Yavuz hırsız evsahibini bastırır” atasözü misali sürekli baskın çıkmaya çalışan Melih Gökçek’i yarım düellonun yenik adamı ilan ettiler.

Melih Gökçek de yaptığı yanlışlıkların farkında olmalı ki saldırgan tavrına program sonrası başka yerlerdeki programlar ve haberler ile devam etti.

Kılıçdaroğlu’nun  sakinliğine “hap kullanıyor” dedi.

Uğur Dündar’a ise tarafsızlık karizmasının yerle bir olduğunu ve çizildiğini'' belirterek “Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali”, Uğur Dündar'ın yönetmediği bir programda yeniden tartışma yapmak istediğini söyledi.

****

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir belediye başkanı adayı ve bazı büyükşehirlerin AK Parti belediye başkan adayları belli olmasına rağmen Ankara adayanın belli olmaması; daha doğrusu Melih Gökçek’in isminin açıklaması Gökçek’i iyice saldırgan yapmış.

Gökçek’in Kılıçdaroğlu karşısındaki tavrı ve acziyeti ya da diğer bir deyişle haklı olmaktan daha ziyade baskın olma ruhiyatı AK Parti kurmayları Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’i bir komisyon haline getirerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi getirme gayreti içine düşürmüş.

Gökçek yerine Büyükşehir Belediye başkanlığına getirileceği konuşulan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’tan ise yaptığı açıklamalarla partiye zarar verdiği gerekçesi ile uzak duruluyor.

*****

Melih Gökçek’e, CHP’nin yolsuzlukları ortaya çıkarma dozeri Kemal Kılıçdaroğlu darbesi ve Veysel Tiryaki sürprizi yetmezmiş gibi şimdi bir de Ergenekon ile ilişkilendirilen SESAR’a, 2002 yılından itibaren “Erdoğan nasıl yıpratılır?” araştırması yaptırdığı; bunun karşılığı olarak da adı geçen şirkete 354 milyar lira ödeme yaptığının kanıtı olan dört fatura yayınlandı.

****

AK Parti müstafi genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, düello sonucunda Gökçek’e “şıllık” benzetmesi yapmıştı.

Malum, TDK sözlüğüne göre şıllık, “Aşırı ve bayağı biçimde süslenip boyanmış kadın” anlamına geliyor.

Dengir Mir Mehmet Fırat, Melih Gökçek’in kadın olmadığını bildiğine göre işaret etmek istediği sözcükler herhalde “Aşırı ve bayağı” sözcükleri olmalı.

Melih Gökçek'in düellodaki tavırları Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı da çok şaşırtmış olmalı ki Ahmet Hakan, "Vallahi de billahi de bu kadarını ben de beklemiyordum" diyor ve ekliyor: Melih Gökçek çaptan düşmüş, miadını doldurmuş, yolun sonuna gelmiş...

Demek ki Gökçek şıllıklıkta kantarın topunu kaçırmış.

*****  

Aslında Gökçek olayı beni fazla ilgilendirmiyor.

O Ankara’nın belediye başkanı ve ben Afyonkarahisar’da oturuyorum.

Yukarıdaki metinde yazılı bazı sözcüklere dikkat ettiyseniz Türk siyasetinin ne hale geldiğini daha iyi anlarız. İşte bu noktada emsal olması bakımından beni de sizi de ilgilendiren bir olay.

-Hapçı.

-Çizmek, çizilmek.

-Yıpratma araştırmaları ve milletin cebinden çıkan milyarlarca lira.

-Şıllık.

-Çaptan düşme.

- Miadı. dolmuş

-Vs. Vs.

Dikkat ederseniz bu olaylar ve konuşmalar bir parti içinde oluyor ve o parti şimdi iktidar partisi.

Bu tür durumlar diğer partilerde yok mu sanki diyebilirsiniz.

Muhakkak ki vardır; O partileri Türk siyasetinin düştüğü/düşürüldüğü halin dışında göremeyiz.

Ama bu parti, alternatifsizlik hali içine sokularak tek parti ve seçeneksizliğin tek hali durumuna geliyor.

İşte bundandır ki tüm partilerimizi “Türk siyasetinin düştüğü/düşürüldüğü halin dışında göremeyiz” diyorum.

****

Her seçim gibi bu seçim de çok önemli.

Seçici konumda olmak aynı zamanda hakem olmaktır.

Hakemlik hakkaniyet gerektirir, adalet gerektirir.

Eğer ki seçmen hala takım tutar gibi parti tutuyor ve “benim şıllığım diğer şıllıklardan iyidir,  benim hapçım diğer hapçılardan iyidir” diyerek seçicilik hakkını kullanıyorsa o seçim hakkaniyet ve adalet temellerini yitirmiş,  tutanın elinde kalan seçim durumuna gelmiştir.

Ülkeyi de böyle durumlara ve yanlışı seçme tercihinde bırakmamakta en önemli görev siyasal partilere düşmektedir.

Partiler adaylarını seçmene sunarken feodal ahbap-çavuş ilişkilerindeki kişileri değil vicdanların reddedemeyeceği kişileri sunmalı.

Üç tarafı denizle çevrili olmasına rağmen, denizi; her tarafı tarım arazisi olmasına rağmen, tarımı; dört mevsimli olması ile övünülmesine rağmen mevsimlerini, bir tanesi dünyaya bedel olmasına rağmen aldığı ötelenmiş kredilerle her şeyini yitiren ülke durumuna getirilen bu ülkede, bu seçimler çok, ama çok önemli.

İtibar kadar, onur kadar, ekmek kadar, şeref kadar, var olmak kadar önemli.

Şimdi bazı müdavim okurlarım bu yazıyı okuyacak ve “Yaaa! Hocam, yine uzun yazmışsın” diyecekler. Belki de ajitasyon çekmişsin diyenler olacak.

Doğrudur bir köşe yazısının okunmasında 10 dakika uzun bir süredir.

Ama bu ülkede iyilerin hakkını veya onu iş başına getirme/değiştirme/yerinde tutma süresi ise tam tamına 5 yıldır. Bu durumun farkında iseniz siz ajitasyonu kaale hiç almayın.

Ama bu ajitasyonda da iyi düşünün:

10 dakika mı? 5 yıl mı?

Hırsız mı, hortumcu mu?

Bizim hapçı mı, ötekilerin tinercisi mi?

Bizim şıllık mı, ötekilerin alüftesi mi?

Yoksa hiç biri mi?

Biz kimiz, siz kimsiniz?

Hiç düşündünüz mü ve tercihiniz hangisi?

 
Ekleyin:: Add to your del.icio.us del.icio.us | Digg this story Digg

Yorumlar (0 Yorum Eklendi):

Yorumunuzu Ekleyin comment

Lütfen resimde gördüğünüz kodu giriniz:

  • email Arkadaşına gönder
  • print Çıktı al
  • Plain text Sadece Yazı
Etiketler
Etiket eklenmemiş
Bu haber için oy ver
0
Powered by Vivvo CMS v4.0