2021 yılının Aile Yılı ilan edilmesi nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen Aile Saati programına Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç konuk oldu. Programda Çekiç ailenin önemine değindi. “Aile, geniş veya dar diye nitelendirilmeyecek kadar tam, engin ve zengin bir bütünlüktür” diyen Çekiç, “Anne-baba, dede-nene, evlat-torun, akraba-komşu bu bütünlüğün olmazsa olmaz unsurlarıdır. Aile, kişiliğimizin, inancımızın […]
2021 yılının Aile Yılı ilan edilmesi nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği ve Gün FM işbirliğinde düzenlenen Aile Saati programına Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç konuk oldu. Programda Çekiç ailenin önemine değindi.
“Aile, geniş veya dar diye nitelendirilmeyecek kadar tam, engin ve zengin bir bütünlüktür” diyen Çekiç, “Anne-baba, dede-nene, evlat-torun, akraba-komşu bu bütünlüğün olmazsa olmaz unsurlarıdır. Aile, kişiliğimizin, inancımızın ve yaşam tarzımızın şekillendiği bir eğitim yuvasıdır. “Aile olmak”, Rabbimizin beyanıyla, ‘Birbirine elbise olmaktır.’ Elbise gibi örtücü, elbise gibi koruyucu, elbise gibi güzelleştirici, elbise gibi uyumlu olmaktır” diye konuştu.
“Aile içi iletişim, öncelikle dil demektir”
“Aile içinde sağlıklı bir iletişim tarzı benimsenmişse, aile fertleri birbirlerini incitmeden istek ve ihtiyaçlarına kavuşabilir” diyen Çekiç, “Sağlıklı bir iletişim dilinin kullanıldığı ailede, herkes birbirinin varlığına saygı duyar. Aile içi iletişim, öncelikle “dil” demektir; dili doğru kullanmak çok önemlidir” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Değer dili varsa, rekabet değil refakat vardır”
“Değer dilinin hâkim olduğu bir ailede, “sen” diye dışlama değil, “biz” diye kuşatma ve kucaklaşma vardır” diyen Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç, “Erkek-kız ayrımı gibi yüz kızartıcı bir suç hayat bulamaz. Herkes güzeldir, güzel görür, güzeli görür ve güzelleştirir.
Değer dili varsa, rekabet değil refakat vardır. Bir ailede özür dili hâkimse; Ayıplarla ve kayıplarla uğraşılmaz. Mazeret değil marifet üretilir. Gaflar affedilir. Laf değil af uzatılır” diye konuştu.