Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Fakı Can Yürük konuk oldu. “AKÜ Devlet Konservatuvarı 1999 yılında kurulmuş olup, 2001-2002 akademik yılında eğitim- öğretime başlamıştır” diyen Yürük, “Okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetleri, 17 öğretim üyesi 24 öğretim görevlisi ve 12 ders ücretli öğretim elemanı […]
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Fakı Can Yürük konuk oldu.
“AKÜ Devlet Konservatuvarı 1999 yılında kurulmuş olup, 2001-2002 akademik yılında eğitim- öğretime başlamıştır” diyen Yürük, “Okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetleri, 17 öğretim üyesi 24 öğretim görevlisi ve 12 ders ücretli öğretim elemanı ile 322 öğrenci ve 5 idari personel ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Kadrolu öğretim elemanlarımızın arasında, Macaristan, Azerbaycan, Ukrayna ve Polonya uyruklu 6 eğitimcimiz bulunmaktadır. Öğretim elemanlarımızın büyük kısmı Yüksek lisans programını tamamlamış durumda olup, Sanatta Yeterlilik ve Doktora programlarına devam etmektedir. Eğitim, araştırma, besteleme ve icra boyutlarında yetenekli gençlerimizi yetiştirmek okulumuzun amaçları arasındadır” diye konuştu.
“Tüm müzik aletleri ve antika eserler bağışlar ve satın alma yoluyla elde edildi”
Konservauvarda bulunan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’nden de bahseden Yürük, “Enstrüman çeşitliliği bağlamında dünya genelinde beşinci, Türkiye’de ise ilk sırada yer alan müzede, Türk ve dünya müziklerinden farklı kültürlere ait birçok müzik aleti sergileniyor. 30 Eylül 2013 tarihinde kapılarını açan müzede bulunan tüm müzik aletleri ve antika eserler, bağışlar ve satın Alma yoluyla elde edildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı binasında bulunan müzenin kurulması fikri AKÜ Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi ile birlikte geliştirildi. Afyonkarahisarlı işadamı ve AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, etnik ve antika değere sahip eserleri uzun yıllardır fabrikasındaki ofisinde hobi olarak biriktiriyordu. Bu eserleri halkın istifadesine sunmak isteyen Alimoğlu’na, AKÜ Devlet Konservatuvarı yönetiminin bina içinde bir müzik müzesi kurma isteği de eklenince çalışmalar için ilk adım atılmış oldu. Tüm maddi giderleri İbrahim Alimoğlu tarafından karşılanan müze, Afyonkarahisar ve Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki sanatçılar tarafından yapılan bağışlarla zenginleşti. Türkiye Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıkoğlu muhtelif bakır üflemeli ve bulunması zor çalgıyı müzeye kazandırdı. Afyonkarahisarlı yerel sanatçı Ömer Yahşi’nin bağışlarının yanı sıra Kütahya’nın halk ozanlarından Hisarlı Ahmet’in sazları da oğlu TRT Sanatçısı Mustafa Hisarlı tarafından müzeye bağışlandı. Bazı müzik aleti yapımcısı ve müzik evi sahiplerinin bağışları da müzenin zengin bir içeriğe sahip olmasını sağladı” şeklinde değerlendirmede bulundu.