Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programı dinleyicileriyle buluştu. AKÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Turamanlar’ın hazırlayıp sunduğu programa bu hafta AKÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar konuk olarak katıldı. “Hastanemizde birçok yenilik uygulanıyor” Bölgenin en gelişmiş Fizik Tedavi […]
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programı dinleyicileriyle buluştu.
AKÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ozan Turamanlar’ın hazırlayıp sunduğu programa bu hafta AKÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar konuk olarak katıldı.
“Hastanemizde birçok yenilik uygulanıyor”
Bölgenin en gelişmiş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin ilimizde bulunduğu bilgisini aktaran Doç. Dr. Ümit Dündar, “Hastanemizde birçok yenilik ve yeni tedavi yöntemi uygulanıyor. Robotik rehabilitasyon uygulamaları başarıyla yapılıyor. Bu uygulamayı beyin felci sonrası robotla hastanın yürütülmesi şeklinde özetleyebiliriz. Ayrıca bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde kullanılan cerrahi olmayan fıtık tedavi yöntemi de hastanemizde başarıyla uygulanıyor. Yine hastanemizde birçok hastanın aynı anda tedavi edilebildiği son teknoloji cihazlarla donatılı fizik tedavi ünitelerimiz var. Bunların yanında kalp ve akciğer hastalıkları nedeniyle nefes darlığı ve yürüme sorunları yaşayan hastalarımıza kalbi ve akciğeri iyileştirici egzersiz uygulamaları da bilgisayar destekli yöntemlerle hastanemizde yapılıyor. Birçok hastanede bulunmayan kaplıca tedavisi de hastanemizde bulunan havuzlarda uygulanıyor. AFJET’ten alınan kaplıca suyu ile hastanemizde hijyenik koşullarda hastalarımıza kaplıca tedavisi de veriliyor. Egzersiz havuzlarımızda da felçli hastalara su içi egzersizleri yaptırabiliyoruz” diye bilgi verdi.
“İnme sonucunda ani gelişen güç kaybı görülür”
Programda inme hastalığıyla ilgili bilgiler de veren Dündar, “İnme hastalığına halk arasında beyin felci de denir. İnme, beyin kan damarlarında tıkanmaya veya kanmaya bağlı oluşan, travmatik olmayan beyin hasarıdır. İnme sonucunda ani gelişen güç kaybı görülür. Beraberinde duyusal bozukluklar, zihinsel fonksiyonlarda yetersizlik, konuşamama, denge bozuklukları, görme bozuklukları görülür. Çoğunlukla 65 yaş ve üzerindeki hastalarda görülür. İnmede en önemli belirti ani gelişen kuvvet kusurudur ” dedi.
AKÜ Tıp Fakültesi’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun yaklaşık bir saat sürdü.