Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Elif Kılıç konuk oldu. Kılıç, programda 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle kurumunun faaliyetlerinden bahsetti. “İnsanlık binlerce yıldır şiddetle mücadele içinde. Ne yazık ki şiddet artık gittikçe farklılaşan ve kategorilere ayrışan bir özellik arz […]
Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Elif Kılıç konuk oldu. Kılıç, programda 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle kurumunun faaliyetlerinden bahsetti.
“İnsanlık binlerce yıldır şiddetle mücadele içinde. Ne yazık ki şiddet artık gittikçe farklılaşan ve kategorilere ayrışan bir özellik arz etmeye başladı” diyen Kılıç, “Bu kapsamda şiddeti kategorilere ayırdığımızda şunları görüyoruz. Fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet türlerinin yanı sıra artık siber şiddet diye bir gerçeğimiz var. Siber şiddet üzerinde de çalışmamız gerekiyor. Bu kapsamda yeni bir başlığımız ise ısrarlı takip olarak tespit edilmiş olup, yasal mevzuatta da suç türü olarak belirlenmiştir” diye konuştu.
Kılıç başvurulacak kurumları sıraladı
Şiddet mağdurlarının başvurabileceği kurumları Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), ASH İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezleri, ALO 183 sosyal destek hattı, KADES uygulaması, Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile Mahkemeleri, kolluk birimleri, polis merkezleri, jandarma karakolları ve Sağlık Bakanlığı olarak sıralayan Kılıç, “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) güvenliğinizin sağlandığı, durumunuzun değerlendirildiği, ihtiyaçlarınızın tespit edildiği ve karşılandığı merkezlerdir. Bu merkezlerde psikolojik, sosyal, ekonomik, hukuki destek ve sağlık desteği verilir. Tüm yasal işlemleriniz başlatılır ve takip edilir. İhtiyacınız olması halinde barınma yeri sağlanır” dedi.