CHP ve Yerel Seçim Yerel seçim hazırlıkları siyasi partilerde devam ediyor. Şu an Afyonkarahisar da Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Burhanettin Çoban ve Bülent Eser. Partisi kesinleşmeyen Mahmut Koçak aday adayı olarak hızını kesmeden çalışmaya devam ediyor. MHP de Kemalettin Yılmaz ve Fatih Çetinkaya aday adayı. CHP de ise bekleyiş sürüyor. CHP de malum […]
CHP ve Yerel Seçim
Yerel seçim hazırlıkları siyasi partilerde devam ediyor.
Şu an Afyonkarahisar da Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Burhanettin Çoban ve Bülent Eser.
Partisi kesinleşmeyen Mahmut Koçak aday adayı olarak hızını kesmeden çalışmaya devam ediyor.
MHP de Kemalettin Yılmaz ve Fatih Çetinkaya aday adayı.
CHP de ise bekleyiş sürüyor.
CHP de malum İl Başkanı ve yönetim değişikliği oldu. İl Başkanı Nevzat Ercan göreve geldikten sonra bir dizi toplantılar yaparak yerel seçimlerdeki yol haritasını belirlemeye başladı.
Bu arada CHP PM Üyesi Ayça Taşkent, Bursa Milletvekili Av. Nurhayat Atmaca Kayış ve Antalya Milletvekili Aydın Özer’den oluşan bir heyet üç gün ilimizde bir dizi toplantı ve görüşmeler yaptı.
Üç Başkan yeniden Aday
Heyetin yaptığı görüşmelerde Merkez Belediye Başkan adaylığı için farklı isimler masaya yatırıldı. Merkez konusuna tekrar dönmek adına ilçelere bakalım.
CHP ilçelerde Sultandağı Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Osman Acar,
Evciler’ de Saim Özer.
Dazkırı da İsmail Taylan ile tekrar yola devam edecek.
Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine ve Yeşilçiftlik beldelerinde şu an için 3 er aday çıktı.
Dinar İlçesinde milletvekili adaylık sıralamasında 2. Sırada olan Ahmet Hakan Uyan.
Çay İlçesinde mevcut İlçe Başkanı Ali Selvi.
Başmakçı ilçesinde önceki Belediye Başkanı Halil Özcan.
Bayat İlçesinde Zafer Bayrak.
Sinanpaşa İlçesinde Harun Güner
İhsaniye İlçesinde ise Tünay Türkmen’in aday olabileceği gelen bilgiler arasında.
CHP Heyeti İlçe başkanları ve bazı aday adayları ile görüşmeler yaptığını belirtelim.
Yani CHP nin seçim kazanma olasılığı fazla olan beldelerde birden fazla aday çıkıyor
Mevcut üç CHP li başkanda göreve devam ediyor.
Peki CHP nin oylarının zayıf olduğu ilçelerde durum ne?
Vekil Adaylarına görev
İşte CHP heyeti ve Afyon İl örgütünün kafa yorması gereken konu asıl bu.
İscehisar ve Kızılören İlçeleri dışındaki ilçede seçime girmesi düşünülen CHP de özellikle büyük ilçelerde adaysız kalmamak için çalışmalar sürüyor.CHP den milletvekili adayı olanların yada mevcut İlçe Başkanlarının görev almaları bekleniyor.
Mesela Şuhut İlçesinde Tuğrul Akkuş
Sandıklı İlçesinde İhsan Vurkan
Bolvadin İlçesinde Ertuğrul Yılmaz
Emirdağ İlçesinde Bekir Kasap
İlçelerde hem belediye meclisi hem de İl Genel Meclisi oylarının diğer partilere gitmesinin önüne geçmek adına her ilçede ve mümkün olduğu ölçüde beldede aday çıkarılması ağırlık kazandı.
İşte kendisine milletvekili adaylığını layık gören hatta bu konuda başta doğum yeri olan ilçelerden olmak destek alarak ön seçime giren listelere girenlerin bu yerel seçimde kollarını sıvayıp partiyi adaysız bırakmamaları konusunda görev almaları umuluyor ve bekleniyor.
CHP ye Kadın Aday
Merkez İlçeye gelince:
Daha önceki yazılarımı takip edenlerinde hatırlayacağı üzere Önceki Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme ile İl Başkanlığı yapan Yalçın Görgöz görev bekliyor.
Öte yandan hafta içinde sürpriz bir gelişme oldu ve CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına bir kadın aday çıkacak gibi. Devlet memuru olması sebebiyle istifa etmesi halinde adaylığı kesinleşecek CHP Belediye Başkan adayı.
Görünen o ki CHP bu yerel seçimlere İl ve İlçe yönetimleri yanı sıra Genel Merkez ve Milletvekili ile uyum içinde sıkı bir çalışma ortamına girdi.
Siyasette bir gün bile uzun bir süre sayılıyor.
Eldeki verilere göre bugünden gördüklerimizi paylaştık.Yarın neler getirecek hep birlikte bekleyip göreceğiz.
Mutlu ve aydınlık yarınlar diliyorum….