passo
“Doktorluk özveri mesleği”

“Doktorluk özveri mesleği”

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktor ve sağlık çalışanlarımızın salgın sürecinde büyük özveriyle görev yaptıkları vurgulandı. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca ve Polat Yılmaz yorumlarıyla katıldılar. Ülkemizde toplam 1 milyon 62 bin sağlık çalışanının bulunduğunu söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Toplam doktor sayımız 165 bin, hemşire […]

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktor ve sağlık çalışanlarımızın salgın sürecinde büyük özveriyle görev yaptıkları vurgulandı.
Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca ve Polat Yılmaz yorumlarıyla katıldılar.
Ülkemizde toplam 1 milyon 62 bin sağlık çalışanının bulunduğunu söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Toplam doktor sayımız 165 bin, hemşire sayımız ise 200 bin. Ülkemizde doktor başına 672 hasta düşüyor. İlimiz genelinde ise bine yakın doktor, bunun biraz üzerinde ise hemşire ve diğer sağlık görevlileri görev yapıyor. İlk Tıp Bayramı 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. Tıp Okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiştir. Böylece Tıp Bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. Salgının sürdüğü bugünlerde hem doktorlarımız hem de sağlık çalışanlarımız büyük özveriyle görev yapmaya devam ediyorlar. Bizler de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmalıyız. Salgında birçok sağlık çalışanımızı kaybettik. Hepsini de rahmet ve saygıyla anıyoruz. Tüm sağlıkçılarımızın 14 Mart Tıp Bayramları kutlu olsun” diye konuştu.
“Salgınla sağlık çalışanlarımızın önemini bir kere daha fark ettik”
Salgının üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Gazeteci Polat Yılmaz, “Salgınla sağlık çalışanlarımızın önemini bir kere daha fark ettik. İlk zamanlar tüm ülke belirli saatlerde dışarı çıkarak sağlıkçılarımızı alkışladık ve moral vermeye çalıştık. Sonra süreç içinde maalesef birçok sağlıkçımızı salgın nedeniyle kaybettik. Yine sağlıkçılarımızın birçoğu ailelerinden uzakta kaldı ve manevi acılar çektiler. Aynı zamanda sağlıkçılarımızın haklarını alamadıklarını da bu süreç içinde öğrendik. Sağlıkla ilgili oda ve sendikalar bu konuları gündemde tutmak için mücadele verdiler. Ancak bu konuyla ilgili herhangi bir ilerleme olmadığını gördük. Ben başta hekim olan oğlum Musa Caner Yılmaz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramlarını kutluyorum. Umarım önümüzdeki yıl kutlanacak olan Tıp Bayramı’nda bu salgın geride kalmış olur” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Doktorluk oldukça zor ulaşılan bir meslek”
Tıp eğitiminin uzun ve meşakkatli olduğuna değinen Gazeteci Ahmet Tunca, “Tıp Fakültesi oldukça yüksek puanla kazanılıyor. Eğitimi çok uzun ve meşakkatli. Tıp okuyanlar erken yaştan itibaren zorlu bir eğitimden geçerek meslek sahibi oluyorlar. Okul bittikten sonra da ihtisas yapmak için eğitimleri sürüyor. İhtisas yapmış bir hekim neredeyse ömrünün çeyrek asırlık bölümünü eğitimle geçiriyor. Bu nedenle doktorluk oldukça zor ulaşılan bir meslek ve saygıyı fazlasıyla hak ediyor. Hele ki içinde bulunduğumuz salgın döneminde sağlıkçılarımızın ne kadar özveriyle görev yaptıkları herkesin malumu. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Başta torunlarım olmak üzere tüm hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır