Pazar öğleden sonra Atatürk Spor Salonundayız. AKP Milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıyor. Salon belde, ilçe ve merkezden gelen partililer tarafından doldurulmuş. Kapıda davulcular karşılıyor gelenleri, her parti toplantısında olduğu gibi. Salon içinde bir pankart dikkatimi çekiyor: ‘Kefenli Liderin, Kefenli Askerleriyiz-Dinar Osmanlı Ocakları.’ Pankart AKP’de gerçek liderin halen Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna atıfta bulunuyor. AKP LİSTESİNE […]
Pazar öğleden sonra Atatürk Spor Salonundayız. AKP Milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıyor. Salon belde, ilçe ve merkezden gelen partililer tarafından doldurulmuş. Kapıda davulcular karşılıyor gelenleri, her parti toplantısında olduğu gibi. Salon içinde bir pankart dikkatimi çekiyor: ‘Kefenli Liderin, Kefenli Askerleriyiz-Dinar Osmanlı Ocakları.’ Pankart AKP’de gerçek liderin halen Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna atıfta bulunuyor.
AKP LİSTESİNE KİMLER ETKİ ETTİ?
Önce şunu belirteyim. AKP listesi tam bir koalisyon listesine dönüşmüş. Halil Ürün Refah ve Fazilet partileri döneminde örgütte çalışmış. Kayıp trilyon davasında hapis yatarak bedel ödemiş, teşkilatın her kademesinde görev yapmış bir isim olarak liste başına yerleşmiş. Zaten Ürün olursa Eski İl Başkanı Mehmet Zeybek olmazdı. Zeybek olursa da Ürün olmazdı.
AKP tercihini Ürün’den yana kullanmış. İkinci sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercihi Avukat, 10 yıl önce 7.sıra aday, geçen seçimde 4. sıra adayı Dinarlı Ali Özkaya ikinci sıraya yerleşmiş. Üçüncü sıra adayı ise Başbakan Davutoğlu’nun tercihi olan Prof. Dr. Remziye Sıvacı. Dördüncü sırada Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun adayı DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, son sırada ise Fatih Beder yer almış.
Yani Teşkilat, Erdoğan, Davutoğlu ve Eroğlu sıralaması yapılmış Afyon AKP listesinde.
AK PARTİ TOPLANTISINDA HIRSIZLAR SAKLANACAK ŞARKISI?
Gelelim salona. Sunucu elinde mikrofon salonu coşturmaya çalışıyor. Görüntü var ama ses yok misali salon sessiz. Tek tek ilçeleri sayıyor yine beklediği coşku oluşmuyor. Partililerimiz susmayalım diye yeniden anons yapıyor yine renk verilmiyor. Bu arada araya bir müzik giriyor. Sözleri aynen şöyle: “Türkiye’m aklanacak. Hırsızlar saklanacak.” Şaşıyorum. AKP yerine CHP veya başka bir partinin toplantısına mı geldik yoksa… Sağa sola bakıyorum, AKP aday tanıtım toplantısındayım. Hemen bu yanlışlığın farkına varılıyor. Müzik kesiliyor. 5 aday salona giriyor. İçlerinden Ali Özkaya ekibi ile salonda tur atıyor. Partililerini tek tek selamlıyor. En çok alkış ve ilgiyi Özkaya görüyor. Aday tanıtımı başlamadan önce adaylar, İl Başkanı, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı topluca salonda partilileri selamlıyor, tur atıyor.
ADAY ADAYI ERSOYLU’NUN ADI UNUTULDU
Önce aday adayları tanıtılıyor. İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu sırası ile Cengiz Sağlam, Yahya Erdem, İbrahim Yıldırım, Niyazi Koçak, Mustafa Işık, Ünal Yılmaz, Ahmet Elmas, Hüseyin Alhan, Ali Kaya, Abdullah Sancak, Hatice Dudu Özkal tek tek üyeleri selamlıyor. Ancak salonda bulunan Şükrü Ersoylu unutuluyor. Ersoylu verilen not üzerine sonradan anons ediliyor.
SALONA GELMEYEN KÜSKÜN ADAYLAR KİMLER?
Peki ya aday tanıtım toplantısına gelmeyenler: Mehmet Zeybek salonda yok. Fazıl Şenel de yoklar arasında. Ali Birdane, Mustafa Tarlacı, Fatma Mert ve Osman Akbaş da salonda değiller.
Konuşmalara geçiliyor. İl Başkanı Yurdunuseven, Belediye Başkanı Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Sel kısa birer konuşma yapıyor. Sonra Milletvekili Halil Ürün ve diğer adaylar.
Gözler Bakan Eroğlu’nu arıyor. Daha önce de yazdım. Eroğlu olmadan bu AKP’nin Afyonkarahisar’da işi çok zor.
Bu düşüncemizi de aday tanıtım toplantısındaki gördüğümüz tablo pekiştiriyor.
GÜN FM 11. ÖDÜLÜNÜ ALDI
Bu arada, kurucusu olduğum Gün FM cumartesi gecesi 11. Ödülünü aldı. 2014 Marka Kent Afyon Altın Haşhaş Ödül gecesini düzenleyen AGAD Başkanı İlyas Kaan Taytak ile ekibi ve emeği geçenleri kutluyorum. Korel Otel’de güzel bir dostluk barış ve kardeşlik gecesi yaşattıklarından dolayı.
‘Biz bir aileyiz: Güne Gün FM’le Gülümseyin’ sloganı ile yola çıkan Gün FM’de Sevgili Eşim Fadime Akar, Yayın Yönetmenimiz Faruk Bangir, program sunucuları Nurşat Bağlan, Ahmet Göker ve Pınar Akarsu ile cesur ve özgün yorumların adresi Basın Odasındaki gazeteci dostlarım Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim’e de teşekkür ediyor, emeklerine sağlık diliyorum
Mutlu ve aydınlık yarınlara…