passo
“Güneş gözlüğü ultraviyole fitreli olmalı”

“Güneş gözlüğü ultraviyole fitreli olmalı”

Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programının bu haftaki konuğu Özel Fuar Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Melih Kurt oldu. Programda göz hastalıkları konuşuldu. “Senede bir göz muayenesi ihmal edilmemeli” Herhangi bir göz rahatsızlığı olmayanların senede bir kere mutlaka göz muayenesinden geçmesi gerektiğini kaydeden Kurt, “Ancak muayene esnasında teşhise bağlı olarak görülen bir hastalık varsa, […]

Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programının bu haftaki konuğu Özel Fuar Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Melih Kurt oldu.

Programda göz hastalıkları konuşuldu.

“Senede bir göz muayenesi ihmal edilmemeli”

Herhangi bir göz rahatsızlığı olmayanların senede bir kere mutlaka göz muayenesinden geçmesi gerektiğini kaydeden Kurt, “Ancak muayene esnasında teşhise bağlı olarak görülen bir hastalık varsa, tespit edilen hastalıkla ilgili bu takip süreçleri değişkenlik gösterebilir” diye konuştu.

“Oldukça pahalı olan gözlükleri tercih etmek zorunda değiliz”

Güneş gözlüğünün markasının çok önemli olmadığını söyleyen Kurt, “Ancak güneş gözlüğünü bir gözlükçüden almak daha doğrudur. Oldukça pahalı olan gözlükleri tercih etmek zorunda değiliz. Güneş gözlüklerinin camlarının sadece renklerinin koyu olması yeterli değildir. Ultraviyole filtreli olması gereklidir. Tek başına koyu rengin bir anlamı yoktur. Güneş gözlüğünün asıl özelliği gözü koruyucu ultraviyole özellikli olmasıdır. Yani güneşin zararlı ışınlarına karşı gözü koruyucu özelliğinin olması lazımdır. Güneş gözlüğü alırken gözlükçüye gözlüğün ultraviyole filtreli olup olmadığı mutlaka sorulmalıdır. Araç kullananlar ise buna ilave olarak polarize özelliği de olan gözlükleri tercih edebilirler. Bu özellik görüş konforunu da son derece arttıracaktır. Tezgâhta satılan gözlükleri önermiyoruz. Sadece belirttiğimiz özelliklere dikkat edilmesi yeterli olacaktır” şeklinde bilgi verdi.

“Gereken hijyene ve uyarılara dikkat etmezseniz mikrop kapabilirsiniz”

Lenslerin geçmiş dönemlere göre oldukça geliştiğini kaydeden Kurt, “Son zamanlarda lenslerin özellikle oksijen geçirme kapasiteleri arttı. Bu özellik dolayısıyla içimiz biraz daha rahatladı. Ancak sonuç olarak gözün yüzeyine yabancı bir cisim koyuyoruz. Lensler ne kadar gelişmiş özelliklere sahip olursa olsun, eğer gereken hijyene ve uyarılara dikkat etmezseniz mikrop kapabilirsiniz. Bu mikrobik enfeksiyon sonucunda da görme kayıplarına kadar uzayan sorunlar yaşanabilir. Aylık lens kullananların haftanın altı günü lens kullanırken, bir günü lensini çıkarması bence daha doğru olacaktır. Kirli, tozlu bir ortamda ve gözün kuruyacağı kapalı ortamlarda çalışanların lens kullanırken daha dikkatli olmaları gereklidir” diye değerlendirmede bulundu.

Dinleyicilerin yoğun olarak sorularıyla katıldıkları Sağlık Olsun yaklaşık bir saat sürdü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır