Sağlık Bakanlığı tarafından doğum eyleminde görev alan, yeni doğan bebekler ile direkt ilgili bütün personelin canlandırma eğitimi alması amacı ile Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı- NRP) yürütülüyor. Program kapsamında bebeklerle ilgilenen bütün personelin eğitilmesi için belirli aralıklarla eğitimler yapılıyor.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Eğitim, İlimizde doğum yaptırılan hastanelerde çalışan personele yönelik, NRP uygulayıcı eğitimi ve daha önceden sertifikalandırılan personel için de güncelleme eğitimi olarak düzenlendi. Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi tarafından organize edilen eğitim, teorik ve pratik olarak üç gün sürdü.

Eğitim sonunda testleri başarıyla bitiren 15 personel için sertifika töreni yapıldı. Sertifika törenine İl Sağlık Müdürü Vekili Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ayşana Zehra Keklik ve yardımcısı Uzm. Dr. Yiğit Şenol, Şube Müdürü Duran Kıvanç katıldı. NRP eğitim sorumlusu Nazmi Kanad’ın eğitim süreci hakkında yaptığı sunum sonrası katılımcılara sertifikaları takdim edildi. İl Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. A. Zehra Keklik sertifikaları takdim ederken yaptığı kısa konuşmada eğitimin önemini vurgulayıp bütün katılımcılara ve eğitim ekibine teşekkür etti.