AFYAŞAD tarafından orta okul ve lise öğrencilerine yönelik “Filistin’de ve Gazze’de Zulme Son” temalı şiir yarışması düzenliyor.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Afyonkarahisar’da en çok kültür programı düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının başında yer alan Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği’nce (AFYAŞAD) il genelindeki tüm resmi ve özel ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı “Filistin’de ve Gazze’de Zulme Son” konulu şiir yarışması düzenlendi.

“AMACIMIZ GAZZE’DEKİ SOYRIKIM İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, konu hakkında yaptığı açıklamada, “AFYAŞAD olarak amacımız Türk toplumunda, Filistin ve Gazze’de kadın, çocuk ayrımı gözetilmeden uygulanan soykırım ve zulüm hakkında farkındalık oluşturarak. Filistin ve Kudüs’ün Türk ve İslam tarihindeki yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olan, milli, insani ve İslami değerlere bağlı, okuyan, araştıran bir nesil yetişmesine katkı sağlamaktır.” dedi.

“TÜRKİYE SAVUNMASININ GAZZE’DEN BAŞLADIĞINA İNANIYORUZ”

Başkan Günay, yapmış olduğu açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeryüzünde kutsal sayılan üç mescitten birisi ve aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu bu mübarek toprakları savunmakla, Afyonkarahisar’ı, Ankara’yı Mersin’i savunmak arasında hiçbir fark yoktur. Bizim için Karabağ, Kıbrıs ve Afyonkarahisar neyse Filistin ve Kudüs’te odur biz Türkiye’nin savunmasının Gazze’den, Filistin’den başladığına inanıyor, katil ve terör devleti Siyonist İsrail ile daha etkili mücadele edilmesini savunuyoruz.”

DERECEYE GİRENLERE KÜÇÜK ALTINLA GRAM ALTIN VERİLECEK

Yarışmada birinci gelen eser sahiplerine ortaokul ve lise dalında ayrı ayrı bir küçük altın, ikinci ve üçüncü olan eserlere ise bir adet gram altın verilecek. AFYAŞAD’ın duruma göre ödülleri artırma ve eksiltme hakkı bulunuyor. Ödül töreninin yeri ve tarihi ayrıca bildirilecek. Yarışmaya son katılım tarihi 27 Mayıs 2024 olan şiir yarışmasına katılacaklar şiirlerini AFYAŞAD’ın afyonkarahisarafyaşad@gmail.com adresine mail ile gönderecekler. Yarışma ile ilgili olarak geniş bilgi il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün wep sayfasında yer alıyor.