Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı “Kocatepe Tarih Mezunları Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliği düzenledi. Etkinlikte AKÜ mezunu akademisyenler, öğrencilerle buluştu ve deneyimlerini paylaştı.

Gözden kaçırmayın

Siyasiye değil basına yasakSiyasiye değil basına yasak

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Çınar, Türkiye’nin farklı yerlerinde ve kurumlarında tarih bölümü mezunlarının çeşitli görevler üstlendiklerini anlattı. Çınar, Afyonkarahisar’da da tarih öğretmeni olarak görev yapan mezunlar olduğunu söyleyerek, öğrencilere iş yaşamlarında başarılı olabilmeleri için çeşitli tavsiyelerde bulundu. Çınar, “Benim size naçizane tavsiyem, yaptığınız iş ne olursa olsun onu severseniz kendinizi çalışmak mecburiyetinde hissetmez ve işinizi gönülden yaparsınız. Ayrıca verebileceğim bir diğer tavsiye ise, bulduğunuz her sınava girmeniz yönünde olacak. Benim kısa ya da uzun vadede fark etmeksizin en önemli amacım o dönemde ne yapmam gerekiyorsa onu yapmaktı. Ben elimdeki işi başarılı bir şekilde yapmayı hedefliyorum” diye konuştu.

“Faal olun, sizden öncekilerin tecrübelerinden yararlanın”

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Talat Koçak ise tarih öğrencilerine Osmanlıcayı iyi öğrenmelerini ve öğrenci kulüplerinde aktif görev almalarını tavsiye etti. Koçak, “Üniversitemizde düzenlenen panelleri, konferansları hafife almayın. En azından dinleyici olarak katılın. Bu tip etkinliklere gelen isimlerin tecrübelerinden yararlanın. Şunu söyleyebilirim, ‘akıllı insanlar kendi aklını kullanır, dâhiler diğerlerininkini de.’ Sizlerin bu tecrübelerden faydalanmanız, faal olmanız ve öğrenmeniz gerekenleri en iyi şekilde öğrenmeniz, bizim için de önemli” ifadelerini kullandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Hüseyin Biçer konuşmasında başarı için kalpten istemenin ve o işin gereklerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmenin önemini anlattı. Biçer, “Ne yapıyorsanız, emek vererek yapın. Emek vermeden bir şey başarmak, bir şey elde etmek mümkün olmuyor. Ben daha ilk derste akademisyen olmaya karar verdim. Ben hep Osmanlıca derslerini aldım. Farklı alanda doktora ve yüksek lisans yapmak istesem bile Osmanlıca öğrenmeye önem verdim. Yani herkes kaçarken ben hep Osmanlıca derslerini aldım” dedi.

Soru cevap bölünün ardından etkinlik, AKÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin’in kapanış konuşması yapmasının ardından sona erdi.