Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilim, Teknoloji, Sanat ve Spor Festivali 2024 (AKÜFEST’24) etkinlikleri programı kapsamında “Geleceği Şekillendiren Teknolojik İnovasyonlar” paneli düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Siyasiye değil basına yasakSiyasiye değil basına yasak

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ile akademik ve idari personelin katıldığı panelde Airbus Türkiye İş Geliştirme Sorumlusu Mustafa İlarslan ve Artuk Aviation CEO’su Önder Artuk konuşmacı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü AKÜ Öğretim Üyesi ve TOBB Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cantürk Kayahan yaptı.

AKÜ Öğretim Üyesi ve TOBB Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cantürk Kayahan konuşmasında teknolojinin eğitimi, üretimi, meslekleri ve dolayısıyla geleceği etkilediğine dikkat çekti. Kayahan bu tür toplantılara katılmanın önemine değinerek “Bu tür toplantılarda bazen duyduğunuz bir kelime, bazen bir söz hayatınızı değiştirebilir. Bazen tesadüfler sizin hayatınızda bir yol açar. Bizler de sizlerde böyle bir etki bırakmak istiyoruz” dedi.

“Eğitiminize yatırım yapın”

Artuk Aviation CEO’su Önder Artuk konuşmasında öğrencilere başarılı olmaları için tavsiyelerde bulundu. Artuk, “Yaptığınız her işi ciddiye alın, ne iş yapıyorsanız en iyisini yapın. Ancak siz eğlenceli olun. Spor yapın ve kendinize yatırım yapın. Bol bol kitap okuyun, yazın ve anlatın. Derdini anlatabilen insan hayatta başarılı olma şansı yükseliyor. Eğitiminize yatırım yapın. Sertifika programlarına katılın. İngilizce’yi çok iyi öğrenin. Hatta ikinci bir yabancı dili çok iyi derecede öğrenin. Sosyal olun. Arkadaşlarınızın kıymetini bilin ve güçlü bir çevre edinin. Etik ve ahlaki değerlere uyun” diye konuştu.

Airbus Türkiye İş Geliştirme Sorumlusu Mustafa İlarslan ise Airbus firması hakkında bilgi verdi. İlarslan, sürdürülebilirliğin ve inavasyonun önemine değinerek şöyle konuştu: “Sürdürülebilirlik, bir şeyin devam ettirilebilmesidir. İnavasyonun mottosu farklı düşünmek. Buradaki farklı düşünme potansiyeli de siz gençlerde mevcut. Yaşı ilerlemiş bir insanın değişmesinin zor olduğu düşünülür. Dolayısıyla burada siz gençlere iş düşüyor. Benim, buradaki en önemli mesajım siz gençlere. Sizler yaratıcı düşünmeyi ve inavasyonu kendinize  şiar edinmelisiniz. Bu konuda kendinize güvenin. Sizin başkalarından hiçbir eksiğiniz yok. Çok güzel bir eğitim alıyorsunuz. Bu inavasyonu gerçekleştirebilecek bir ortam da var”.

Panel, soruların cevaplanmasının ardından teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.