Aral Teknik Koleji Müdürü Mehmet Yılmaz Gün FM’in konuğu oldu. Yılmaz eğitimde üretim, üretimde eğitim anlayışıyla çalıştıklarını kaydetti.

Gözden kaçırmayın

Dört Konu Dört Yorum Dört Konu Dört Yorum

Okullarında Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı bulunduğunu belirten Yılmaz, “Bu alan endüstride otomatik üretim yapan bu sistemlerin programlanması, imalatı, üretimin denetlenmesi için yapılması gereken donanım ve yazılımsal işlemlerin yeterliliklerini kazandırmayı hedefleyen alandır. Nitelikli ve uygulamaya dayalı eğitimle donatılmış bir ortam sunarak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitimde üretim, üretimde eğitim anlayışıyla çalışıyoruz” diye konuştu.

“Türkiye üçüncüsü olduk”

İnsansız su altı araçları yarışmasında liseler arası temel seviyede Türkiye üçüncüsü olduklarını kaydeden Yılmaz, “Bunu gururla ifade ediyorum. Takım içerisindeki bazı öğrencilerimizden deniz bile görmeyenler var. Böylesi büyük bir mühendislik çalışmasına imza attık. Gelecekte daha iyi yerlere geleceğiz. 2024 yılı TEKNOFEST’in son rapor aşamasını 94 puanla geçtik. Video değerlendirmesi kaldı. Kısmet olur da bunu geçerlerse gençlerimiz ilimizi temsil edecekler. Belki de Türkiye’de derece alacaklar” dedi.

Azerbaycan’da düzenlenen bir yarışmaya üç takımla katıldıklarını söyleyen Yılmaz, “Tekne, insansız su altı aracı ve dronla katıldık. 15 ülke ve 1500 civarı yarışmacının katıldığı bu yarışmada üçüncü olduk. Yakında ABD Kaliforniya’da düzenlenen bir yarışmaya katılacağız” dedi.

Meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu söyleyen Yılmaz, teknik alanda kendisini geliştirmek isteyen öğrencileri okullarına davet etti.