passo
“İşitme kaybı ihmale gelmez”

“İşitme kaybı ihmale gelmez”

AFSÜ ve Gün FM işbirliğinde süren Sağlık Olsun programına AFSÜ KBB Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğrt. Üyesi Erkan Yıldız konuk oldu. Yıldız programda işitme kaybı konusunda konuştu. “İşitme kaybı doğumsal olarak gelişebileceği gibi bazı faktörlere bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor” diyen Yıldız, “İşitme kaybı aşamalı olarak ya da aniden gelişebilir.  Çoğu zaman herhangi bir belirti […]

AFSÜ ve Gün FM işbirliğinde süren Sağlık Olsun programına AFSÜ KBB Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğrt. Üyesi Erkan Yıldız konuk oldu. Yıldız programda işitme kaybı konusunda konuştu.

“İşitme kaybı doğumsal olarak gelişebileceği gibi bazı faktörlere bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor” diyen Yıldız, “İşitme kaybı aşamalı olarak ya da aniden gelişebilir.  Çoğu zaman herhangi bir belirti vermezken, bazı hastalarda ise kademe kademe işitsel kayıplar yaşanabilir.  Her zaman çok fazla belirti vermeyen işitme kayıpları tedavi edilmezse kişi duyma yetisini kaybedebilir” diye konuştu.

İşitme kaybı tanı yöntemleri nelerdir?

İşitme kaybı tanı yöntemlerine değinen Yıldız, “Hastada öncelikle enfeksiyon olup olmadığı araştırılıyor. Hastada enfeksiyondan şüpheleniliyorsa sübjektif ve objektif denilen iki aşamalı işitme testi yapılıyor. Testler sonucunda iç kulaktaki sinirsel hasar, işitme kaybı, işitme derecesi ve hangi kulakta olduğuna dair bilgiler saptanıyor. Ayrıca hastanın öyküsü ve test sonuçlarına göre hekim ameliyat ve işitme cihazı kullanmasına karar verebilir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İşitme kaybının ihmal edilmemesi gerektiğini kaydeden Yıldız, “Bu sorunu yaşayan herkes mutlaka hekime müracaat etmeli” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır