passo
JUAM 64 adet endüstriyel ve bilimsel proje yürüttü

JUAM 64 adet endüstriyel ve bilimsel proje yürüttü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Jeotermal-Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yıldız konuk oldu. Yıldız programda merkezin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. “Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal-Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) 19 Haziran 2009 tarihinde, Afyonkarahisar ve çevresi başta olmak […]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Jeotermal-Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yıldız konuk oldu. Yıldız programda merkezin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
“Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal-Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) 19 Haziran 2009 tarihinde, Afyonkarahisar ve çevresi başta olmak üzere ülkemizdeki jeotermal ve maden kaynaklarıyla ilgili bilimsel faaliyetlerde bulunmak, projeler yürütmek, danışmanlıklar yapmak ve bilimsel toplantılar organize etmek amacıyla kurulmuştur” diyen Yıldız, “Merkezimiz araştırma-geliştirme, eğitim, toplumsal ve bilimsel katkı faaliyetleri gibi çeşitli alanlarda bünyesindeki deneyimli personel ve makine-teçhizat altyapısı ile hizmet vermektedir. JUAM Müdürlüğü bünyesinde günümüze kadar toplam bütçesi 2.997.526,64 TL olan 64 adet endüstriyel ve bilimsel proje yürütülmüştür. Yürütülen projelerin büyük bir kısmı jeotermal kaynakların aranmasına yönelik olarak rezervuar, örtü, temel kayaç özelliklerinin ve bölgedeki aktif fayların belirlenmesine yöneliktir. Jeotermal kaynakların araştırılmasına yönelik jeolojik-jeofizik çalışmaların yanı sıra; kızgın kuru kaya jeotermal sistemlerine yönelik olarak hidrolik çatlatma ve yeraltı simülasyonu çalışmaları ile günümüzde büyük önem kazanan jeotermal sulardaki değerli metallerin kazanımı ve üretimi ile ilgili olarak laboratuar ölçeğinde çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.
“Amacımız bilimsel, sosyal ve ekonomik alanlarda katkı sağlamak”
Gerçekleştirilen projelere istinaden Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’nun yayınladığı “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışmasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal alanın başarılı bir performans sergilemiştir. Merkezimizin hedefi makine-teçhizat ve personel altyapısını geliştirerek jeotermal kaynak arama çalışmalarının yanı sıra, kızgın kuru kaya sistemleri ile jeotermal sulardan değerli metal üretimi çalışmalarını endüstriyel ölçeğe taşımak, bu sayede ilimize, bölgemize ve ülkemize bilimsel, sosyal ve ekonomik alanlarda katkı sağlamaktır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır