Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlarımızın önemi konuşuldu. Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu programa Gazeteci Ahmet Tunca yorumlarıyla katıldı. “Kadınlarımız, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürüyerek her meslek ve birçok alanda başarılı olmuştur. Olmaya da […]
Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlarımızın önemi konuşuldu.
Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu programa Gazeteci Ahmet Tunca yorumlarıyla katıldı.
“Kadınlarımız, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürüyerek her meslek ve birçok alanda başarılı olmuştur. Olmaya da devam etmektedir” diyen Gazeteci İsmail Akar, “Kadınlarımızın yaşamın devamını sağlayıcı bir yeteneği vardır, doğurgandır. Bu özelliği onun akıl melekelerinin de gelişmesine neden olmuştur. Yapıcıdır, estetik duyguları gelişmiştir. En güç problemleri bile akıl yolu ile çözebildikleri için barışçıldır, kolay kolay kaba güç kullanmaz. Zekasına olan güveni etik anlayışına da yansımıştır. Gelişmiş sanayileşmiş modern toplumlarda kadın yaşamın her alanında ön planda yer almaktadır. Kadının önder olduğu alanlardaki başarı ve kalite yüksekliği ölçülebilen bir değerdir ve bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tüm kadınlarımızın günleri kutlu olsun” şeklinde konuştu.
“Kadınlarımız Türk tarihi boyunca söz sahibi olmuştur”
Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Gazeteci Ahmet Tunca, “Kadınlarımız Türk tarihi boyunca söz sahibi olmuştur. 1500’lü yıllardan sonra ise kadın evine hapsedilmiştir. Nüfus sayımında yok sayılmıştır. Cumhuriyetle beraber Ulu Önder Atatürk kadınlarımıza haklarını vermiştir. Atatürk’ün en büyük devrimlerinden biri kadınlarla ilgilidir. Aynı döneme baktığımızda birçok Avrupa ülkesinde kadın hakkından bahsedilemez. En ileri Avrupa ülkelerinde bile durum vahimdir. Atatürk eşi Latife Hanım’ı TBMM’ye götürmüş ve oturumu takip ettirmiştir. O tarihe kadar bir kadının TBMM’ye girmesi mümkün değildir. Yine Atatürk’ün yaptığı önemli devrimlerden biri de kadınlarımızın sahne yasağını kaldırmasıdır. İzmir İktisat Kongresi’nde tiyatrocu Bedia Muvahhit ve arkadaşları Atatürk’e sahne yasağından bahsetmişler ve yasak kaldırılmıştır” diye değerlendirmede bulundu.