passo
“Maç sürerken kural değişimi olmaz”

“Maç sürerken kural değişimi olmaz”

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası’nda YKS’de baraj puan uygulamasının kaldırılması ekseninde üniversite eğitimi değerlendirildi. “Asıl sorun barajı kaldırmak değil” YÖK’ün yaptığı açıklama ile üniversite giriş sınavlarındaki baraj puan uygulamasının kaldırıldığını belirten Gazeteci İsmail Akar, “Bu karar kamuoyu için sürpriz bir gelişme oldu. Asıl sorunun barajı kaldırmak değil erişilebilir nitelikli eğitimi sağlamak ve istihdam yaratabilmek olduğu […]

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası’nda YKS’de baraj puan uygulamasının kaldırılması ekseninde üniversite eğitimi değerlendirildi.

“Asıl sorun barajı kaldırmak değil”

YÖK’ün yaptığı açıklama ile üniversite giriş sınavlarındaki baraj puan uygulamasının kaldırıldığını belirten Gazeteci İsmail Akar, “Bu karar kamuoyu için sürpriz bir gelişme oldu. Asıl sorunun barajı kaldırmak değil erişilebilir nitelikli eğitimi sağlamak ve istihdam yaratabilmek olduğu unutulmamalıdır. Her genç tabii ki üniversiteye girebilme imkanına sahip olmalıdır ancak bu konu, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrenciye erişilebilir, nitelikli, doğru planlanmış bir eğitimi sunmakla, doğru, objektif bir ölçme değerlendirme sistemi kullanılarak gerçekleştirilebilir. Burada asıl konu ara elaman yetiştirmek ve böylesi okullara özendirmek olmalı. Çevremizde her üniversite mezunundan yarısı işsiz. Ailesinin eline bakar duruma gelmiş” diye konuştu.

 

“Bence herkes üniversite okuyabilmeli”

Sınava 4 ay kala baraj puanının kaldırılmasının öğrenciler arasında fırsat eşitsizliği yaratacağını ve öğrencilerin psikolojilerini etkileyeceğini kaydeden Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bu değişim bu sınav dönemi için değil önümüzdeki sınav için söylenebilirdi. Bana göre zamanlama yanlış olmuştur. Maç sürerken kural değişimi yapılmaz. Sınav sonucunda özellikle Anadolu’daki bazı üniversitelerin 4 yıllık bölümleri bile boş kalıyor. Üniversite eğitimi almak isteyen gençler puanları yetmediği için herhangi bir bölümü tercih edemiyorlar. Bence herkes üniversite okuyabilmeli. Belki mezun olunca iş bulamayabilir ama yetiştireceği çocuklar daha bilinçli ve eğitimli olurlar.Diplomalı genç yerine bilgi birikimi olan ve bu birikimi iş alanına aktarabilen öğrenciler olmalı.Bunun yolu da üretim gelişim ve istihdamdan geçiyor” dedi.

 

“Barajın kalkması öğrencilerin başarı düzeylerini etkiler”

YÖK’ün 12 Eylül sonrası kurulduğunu ve başına tam yetkiyle donatılı bir şekilde İhsan Doğramacı’nın getirildiğini anımsatan Gazeteci Ahmet Tunca, “YÖK’ün kazandırıp kaybettikleri kurulduğundan bu yana tartışılıyor. Bu son uygulama ile baraj puanı kaldırıldı. Bu konu öğrencilerin başarı düzeylerini etkileyecektir. Geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı diye bir kuruluş vardı. Sonrasında bu kurum kaldırıldı. Şimdi hangi bölümden ne kadar mezuna ihtiyaç olduğunu bilmiyoruz. Günümüzde neredeyse her evde üniversite bitirmiş ama işsiz bir genç bulunuyor. Herkes üniversite bitirmek zorunda değil. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bir mesleğe yönlendirilmeli. Maalesef üniversite eğitiminde sınıfta kaldık” diye konuştu.

Programın son bölümünde Afjet Afyonspor’un son iki maçta aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattığı vurgulandı. Karaadilli Güreşleri’nin yeniden başlayacak olması konusunda Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür edildi. Ayrıca Bakan Eroğlu ve iktidar milletvekilleri ile İl Genel Meclis üyelerinin de  bu konuda destek ve katkılarının beklendiği açıklandı.

Basın Odası programında yoğun geçen kış şartları ve Isparta’da yaşanan elektrik kesintileri de masaya yatırıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır