passo
“Mutluymuş gibi yaşıyoruz”

“Mutluymuş gibi yaşıyoruz”

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) mutluluk düzeyi verilerine göre ilimizin ikinci en mutlu il olması konusu konuşuldu. Yüksek Mimar Anıl Halis Akar’ın sunduğu programa Gazeteciler İsmail Akar, Ahmet Tunca ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar. TÜİK’in son yayınladığı verilere göre Afyonkarahisar’ın mutluluk düzeyi araştırmasında en mutlu ikinci il olduğunu söyleyen Yüksek […]

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) mutluluk düzeyi verilerine göre ilimizin ikinci en mutlu il olması konusu konuşuldu. Yüksek Mimar Anıl Halis Akar’ın sunduğu programa Gazeteciler İsmail Akar, Ahmet Tunca ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.
TÜİK’in son yayınladığı verilere göre Afyonkarahisar’ın mutluluk düzeyi araştırmasında en mutlu ikinci il olduğunu söyleyen Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, “Bu araştırmaya göre en mutlu il Sinop oldu. Sinop’u sırasıyla Afyonkarahisar, Bayburt, Kırıkkale ve Kütahya izledi. İlimiz geçtiğimiz dönemde de bu araştırmada yine ikinci sırada yer almıştı. Sinop’un nüfusu itibariyle küçük bir il ve yoğun olarak emeklinin yaşadığını biliyoruz. Afyonkarahisar son zamanda tanıtımda adeta atağa kalktı. UNESCO’nun gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına dahil olmamız da bizleri mutlu etti” diye konuştu.
“Büyük şehir olacağız diyorduk, ama olamadık”
TÜİK’in araştırmasında ilimizin en mutlu ikinci il olmasını ağzımıza bir parmak bal çalmak olarak nitelendiren Gazeteci Ahmet Tunca, “Biz de mutluymuş gibi yaşıyoruz. İlimiz Ege ile İç Anadolu’nun ortasında yer alan küçük bir il. İl merkezi nüfusumuz 300 bine yaklaşıyor. Büyük şehir olacağız diyorduk, ama olamadık. TÜİK’in en mutlu il araştırmasında Sinop birinci sırada çıktı. Sinop küçük bir olması nedeniyle trafik sorunu olmayan, hava kirliliği daha az olan bir il. Yoğun olarak emekli nüfus yaşıyor. İnsanların daha mutlu ve huzurlu olmaları normaldir. Ama ilimizin ikinci sırada olmasını doğrusu anlayamadım” dedi.
“Mutluluk göreceli bir kavram”
Halk arasında paranın mutluluk getirmeyeceği fikrinin konuşulduğunu söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bu fikir Afyonkarahisar için geçerlidir dersek sanırım yanılmış olmayız. Afyonkarahisar ülkemizin en zengin ili değil ama en mutlu ikinci il. Mutluluk göreceli bir kavram. Ülkemizde şehirlerin gelişmemiş olması, bazı imkansızlıkların yaşanıyor olması mutluluğun önünde engel değil. Hatta imkanların çok olduğu şehirlerde buna ulaşamayan insan sayısı arttıkça mutsuzluk gelişiyor. Örneğin İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrinde yaşıyorsunuz, ama ulaşılmazlık daha fazla olduğu için mutsuz oluyorsunuz” diye konuştu.
“Sağlıkta ulaşılabilirlik mutluluk nedeni olarak görülüyor”
Ülkemizde mutlu olduğunu söyleyenlerin oranının yüzde 52.4 olduğunu söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “En mutlu olanların yaş gruplarına baktığımızda en yüksek 65 yaş ve üzerindeki grubu görüyoruz. En mutsuz olanlar ise 45-54 yaş arasındaki grup. Eğitim durumlarına bakıldığında ise okul bitiremeyenlerin yüzde 55’i mutlu olduğunu söylemiş. Bu araştırmanın kriterlerinde ilk sırada sağlığı görüyoruz. Sağlıkta ulaşılabilirlik mutluluk nedeni olarak görülüyor. Çevre illerimizden Kütahya beşinci, Isparta on üçüncü sırada yer alıyor. Tunceli ve Şırnak ise en mutlu iller arasında ilk yirmide bulunuyor. Bu da bana ilginç geldi” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır