passo
“Öğrencileri Tarihin Yazıldığı Kocatepe’de, Geleceklerini Yazmaya Davet Ediyorum”

“Öğrencileri Tarihin Yazıldığı Kocatepe’de, Geleceklerini Yazmaya Davet Ediyorum”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyon Gün FM işbirliğinde düzenlenen “Kampüs” programına AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun konuk oldu. Coşkun programda AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetleri ile kültürel ve sanatsal etkinlikler hakkında detaylı bilgiler verdi. “Fakültemiz 2001 yılında kuruldu” Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2001 yılında kurulduğunu söyleyen […]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyon Gün FM işbirliğinde düzenlenen “Kampüs” programına AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun konuk oldu. Coşkun programda AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetleri ile kültürel ve sanatsal etkinlikler hakkında detaylı bilgiler verdi.

“Fakültemiz 2001 yılında kuruldu”
Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2001 yılında kurulduğunu söyleyen Coşkun, “Fakültemiz, Bakanlar Kurulu kararıyla 16 Ocak 2001’de kuruldu ve 2001-2002 akademik yılında Seramik Bölümümüze öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başladık. Bu yıl 20. yılını dolduracak olan Fakültemiz, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Resim, Sinema ve Televizyon ile Seramik Bölümlerinde çağdaş eğitim anlayışını, disiplinler arası bir yaklaşımla eğitim ve öğretim faaliyetlerine aktarmaya devam ediyor.” dedi.

“Mevcut öğrenci sayımız bugün itibariyle 918”
AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin nitelikli ve deneyimli bir akademik kadroya sahip olduğunu belirten Dekan Yardımcısı Coşkun, “1’i Profesör, 2’si Doçent, 12’si Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 15 öğretim üyesi, 19 öğretim görevlisi ve 12 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 46 akademik personelle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmekteyiz. Mevcut öğrenci sayımız bugün itibariyle 918. 20 yıldır eğitim vermekte olan fakültemizden bugüne kadar da 795 mezun verdik” diye konuştu.

“Üniversitemizin şehir merkezindeki tek irtibat noktası olan Rıza Çerçel Kültür Merkezi, Afyonumuzun önemli bir uğrak noktasına dönüşecek”

Kültür ve Sanat Merkezi şeklinde yeniden tasarlanan AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlemeye başladıkları etkinlikler hakkında da bilgiler veren Coşkun, “Kültür ve Sanat Merkezimizin ikinci katında, Sayın Rektörümüzün ve Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun uygun görmesini müteakip, yeni alanlar oluşturuldu. Açılışını Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın, Rektörümüzün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz öğretim elemanlarımızın yapıtlarından oluşan “Kent-Sanat Buluşması” isimli ilk sergimizin ardından Dr. Öğretim Üyemiz Ülkü Küçükkurt’un “İzler” adlı kişisel sergisi açıldı. Son olarak da Afyon Lisesinin karşısında yer alan Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezimizde “Mezunlar Sergimizin 1. Seçkisi”ni açtık. Mart ayı sonuna kadar açık kalacak sergimizde yer alan Resim Bölümü mezunlarımızın birbirinden değerli yapıtlarını görmeleri için tüm sanatseverleri bu vesileyle sergimize davet etmek isterim” dedi.

“Şehrimizde yürütülen projelere de desteğimiz sürüyor”

“Sayın Valimizin mahiyetinde yürütülen, “Ayazini’nin Turizme Kazandırılması” ve “Kadın Kültür Evleri” çalışmalarına da Fakültemiz öğretim elemanları katkı sağlıyor” diyen Coşkun, “Son dönemde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarımız tarafından, Ayazini bölgesinde yapılan çalışmalar sonucunda dinleme alanları yürüyüş yolları, kent donatıları ve peyzaj alanları tasarlandı. Öğretim elemanlarımızın kısa ve uzun vadeli önerileri, geçtiğimiz hafta itibariyle Sayın Valimize arz edildi. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim elemanlarımız, Ayazini’de düzenlenen somut olmayan kültürel miras araştırmasına katılarak, katkıda bulundular; Sandıklı ve Çay Kaymakamlarımızın davetleri üzerine de iki ilçemizde kadınlara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdiler.” şeklinde konuştu.

“Uzaktan öğretim süreçlerimiz, öğrenci merkezli bir şekilde devam ediyor”

Pandemi döneminde Fakültenin öğrencileriyle sürekli iletişim halinde olduğuna da değinen Coşkun, “Pandeminin başlangıcından bu yana Bölümlerimizde akademik danışmanlık hizmeti sunan tüm öğretim elemanlarımız, çeşitli sosyal medya uygulamaları üzerinden oluşturdukları iletişim ağları aracılığıyla Rektörlüğümüzün, Dekanlığımızın ve Bölüm Başkanlıklarının duyurularını anlık olarak öğrencilerimizle paylaştılar. Öğretim elemanlarımızla kurduğumuz iletişim ağları, sürekli güncellenen web sitemiz ve resmi sosyal medya hesaplarımız da bu anlamda öğrencilerimize çok hızlı ulaşmamızı ve eğitim-öğretim süreçlerimizde ciddi bir aksama yaşanmamasını sağladı.” diye konuştu. Anadolu’daki Güzel Sanatlar Fakülteleri arasında ön saflarda yer almak, öğrencisi, personeli ve mezunu olmaktan gurur duyulan, örnek gösterilen bir Fakülte olabilmek için özellikle sosyal medyada görünür olmak gerektiğinin de altını çizen Coşkun, Fakültelerinin akugsf uzantılı Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarında, 6000 dolayında takipçiyle etkileşim halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Yaklaşık 1 yıllık aranın ardından yeniden başlayan “Kampüs” programının ilk konuğu, 18 Şubat tarihinde AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş olmuştu. Güzel Sanatlar Fakültesine yer verilen ikinci programın ardından akademik birimlerin tanıtımlarının yanı sıra Üniversitede öne çıkan bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif gelişmelerin de ele alınacağı “Kampüs” programı, on beş günde bir, Çarşamba günleri Gün FM’de yayınlanmaya devam edecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır