Haziran seçimleri sonrası çıkan tabloya göre hükümet sorunu devam ediyor. Malum seçmen hiçbir partiye tek başına iktidar olma imkanı vermemişti verdiği oylarla. Seçim sonrası günlerce açıklama ve koalisyon formülleri hesapları yapıldı. MHP lider Bahçeli seçim gecesi erken seçimi dillendirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeniden seçim yapılması konusunda arayışlarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden yapılacak bir seçimde AKP’nin […]
Haziran seçimleri sonrası çıkan tabloya göre hükümet sorunu devam ediyor. Malum seçmen hiçbir partiye tek başına iktidar olma imkanı vermemişti verdiği oylarla.
Seçim sonrası günlerce açıklama ve koalisyon formülleri hesapları yapıldı. MHP lider Bahçeli seçim gecesi erken seçimi dillendirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeniden seçim yapılması konusunda arayışlarını sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden yapılacak bir seçimde AKP’nin tek başına iktidar olacağını umuyor. Eğer olmazsa ikinci seçim sonrası AKP’li bir koalisyona zorunlu kalacak.
CHP SEÇMENİ PARTİSİNE DÖNECEK
Burada şu anki duruma göre baktığımızda bir değerlendirme yapalım:
HDP’nin yüzde 10’luk barajı geçmesi halinde AKP’nin tek başına hükümet olacak vekil sayısına ulaşması mümkün değil. Mevcut duruma göre HDP barajı geçiyor.
Şehit cenazeleri geldikçe MHP’nin oyları artıyor.
Seçim sonrası ve yaşanan terör olaylarında katkısı ile MHP ile HDP arasında kesin bir çizgi oluştu. Her iki parti seçmeni de kendi saflarında daha fazla kenetlendi.
CHP’de Haziran seçimlerinde yüzde 1-2 civarında oy HDP ye gitmişti. Bu kaos sürdükçe CHP’li seçmen kendi partisine oyunu verecek.
YÜREKLERİMİZ YANARKEN HAYDİ SANDIĞA DENİLEMEZ
AKP nerden alacak oyu?
1 milyona yakın oyunu artırması lazım tek başına iktidar olması için.
Şu anda bu mümkün görünmüyor.
Bir heves uğruna ülke karanlığa, kaosa gidiyor.
Peki, olması gereken ne?
Demokrasinin geliştiği hiçbir ülkede ‘Sen beni tek başına iktidar etmedin. O yüzden hadi yeniden seçim yapıyoruz’ denilmez.
Ülkede özellikle Temmuz sonu ve Ağustos başında her gün 5-6 şehit haberleri ile yüreklerimiz dağladığında haydi sandık başına denilmez.
2015 ekonomik krizin kapıya dayandığı günlerde ‘Halk yanlış tercih yaptı. Bir daha soralım bu tercihini’ diyerek sandık konulmaz.
Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu hükümet kurulması konusunda pazartesi akşamı 4,5 saat görüştü. Bu görüşmede iki Genel Başkan, günlerdir Ömer Çelik ve Haluk Koç başkanlığındaki koalisyon heyetlerinin yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.
Perşembe veya Cuma günü iki lider yeniden bir araya gelip karar verecekler.
ÜLKE KARANLIĞA VE BATAKLIĞA DOĞRU HIZLA GİDİYOR
Ya koalisyon
Ya da erken seçim
Cumhurbaşkanından, siyasi parti liderlerine, dahası partilerin milletvekilleri, il veya ilçe başkanlarına kadar hangi parti veya görüşten olursa olsun herkesin sağduyulu olması lazım
Kişisel ve sığ hesaplar bir kenara konularak en hızlı ve acil şekilde koalisyon kurulmalıdır.
4 yıl sürmesi önemli değil. İki yıl sürsün ancak ülkedeki bu kaos sona ermeli güven ortamı gelmeli. Terör saldırıları bitirilmelidir.
Ülkeye güven, huzur ve barış gelmelidir.
Ülke karanlığa ve bataklığa doğru hızla gidiyor.
Herkes taşın altına eline koymalı ve sorumluluk almalıdır.
Liderler ve siyasetçiler böylesi zor günlerde alacakları kararlar ile büyür veya siyaset sahnesinden silinir gider.
Ne diyorduk:
Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.