Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu konuk oldu. Hocaoğlu programda merkezin çalışmalarından söz etti. Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili bilgiler veren Hocaoğlu, “Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM), enerji […]
Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu konuk oldu. Hocaoğlu programda merkezin çalışmalarından söz etti.
Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili bilgiler veren Hocaoğlu, “Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜRAM), enerji çağında bulunduğumuz dönemde, yenilenebilir enerji sistemleri konusunda güncel araştırmalar yapmakta ve bu araştırmaları pratik çalışmalara dönüştürmektedir. Fotovoltaik ve termal güneş enerjisi sistemleri, güneş takip sistemleri, aktif ve sürekli olarak güneş ışınım ölçümü, rüzgar türbinleri ile güç üretimi, aktif ve sürekli rüzgar hız ölçümü ve daha pek çok inovatif proje çalışmasının gerçekleştirildiği merkezimizde lisansüstü öğrenciler kısmi zamanlı olarak çalışmaktadır” diye konuştu.
Hocaoğlu merkezin hedeflerini sıraladı
Merkezin hedeflerinden de bahseden Hocaoğlu, “Ülkemizin sahip olduğu yenilenebilir enerji rüzgar ve güneş potansiyellerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar yapmak, bu çalışmaların sonuçlarını yayınlamak ve bu potansiyel belirleme çalışmalarından da yararlanarak Bakanlık tarafından yapılan gelecek projeksiyonları çalışmalarına katkı yapmak, ülkemizin sahip olduğu yenilenebilir enerji kaynaklarından en kapsamlı biçimde ve mümkün olan en kısa süre içinde faydalanır hale gelmesi yönünde çalışmalar yapmak, piyasa ve yatırım gelişmelerini izlemek, ilgili mevzuatlarda gerekli iyileştirmeler için çalışmalar yapmak, yenilenebilir enerji teknolojilerinin ülkemizde tanınması, kullanılması ve yerli imalat sanayinin bu teknolojilere vukufunun artması yönünde çaba göstermek, çalışmalar yapmak, Ülkemizde enerji verimliliğini artırıcı çalışmaları koordine etmek, çalıştay ve konferanslar düzenlemek, bu çerçevede bilgilendirme, yetkilendirme, bilinçlendirme, izleme, eğitim ve ölçme çalışmaları yapmak, enerji verimliliği etütleri yapmak ve yaptırmak, enerji verimliliğini artırıcı projeleri desteklemek hedeflerimiz olarak sıralanabilir” şeklinde değerlendirmede bulundu.