Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ve Gün FM işbirliğinde süren Emniyet Saati programına Komiser Yardımcısı Onur Kaya konuk oldu. Kaya programda Ramazan Bayramı tedbirleri konusunda bilgiler verdi.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

“Trafik denetimleri, sürücülerin trafik kurallarına uyumunu sağlamak, trafik güvenliğini artırmak ve potansiyel tehlikeleri azaltmak için hayati öneme sahiptir” diyen Kaya, “Bu denetimler, hız, alkol, emniyet kemeri, kask, cep telefonu ile konuşma ve kırmızı ışık ihlali gibi çeşitli konularda gerçekleştirilir ve her biri farklı amaçlara ve öneme sahiptir. Trafik denetimleri, sürücülerin trafik kurallarına ve güvenlik önlemlerine uyumunu sağlamak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilen kontrollerdir. Bu denetimler, trafikte oluşabilecek kazaları önlemek, sürücülerin ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamak ve trafik düzenini korumak için kritik bir rol oynar. Özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, kask, cep telefonu ile konuşma ve kırmızı ışık ihlali gibi konularda yapılan denetimler önemli ve denetim sonuçlarının trafik düzenine kural ihlallerinin azalmasındaki etkisi bir hayli fazladır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Yaralanmaları azaltır, ölümleri engeller”

Emniyet kemeri denetimlerinin önemine değinen Kaya, “Yaralanmaları azaltır, ölümleri engeller. Emniyet kemeri takmak yasal zorunluluktur. Emniyet kemeri denetimi, diğer sürücülere ve yolculara emniyet kemeri takmanın önemini hatırlatır ve onlara örnek teşkil eder. Emniyet kemeri kullanımı trafik kazalarının ciddiyetini azaltır ve trafik kazalarının sonuçlarını hafifletir. Herkesin emniyet kemerini takması gerekliliğini önemle hatırlatıyoruz” dedi.