Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar’a yönelik projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Afyonkarahisar’ın hem coğrafi konumu hem de jeotermal özelliğine vurguda bulunarak yapılan projelere dair Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta tarafından çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar’ın bereketli topraklarına yönelik düzenlenen projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Balta, Afyonkarahisar’a 43 Baraj, 25 Gölet ve 3 Yeraltı Depolama Tesisi kazandırıldığını belirterek; ‘’ Afyonkarahisar'da son 21 yılda 43'ü baraj, 25'i gölet ve 3 adeti de yeraltı depolama tesisi olmak üzere 71 depolama tesisi inşa ettik ve böylece 177 milyon m3 su depolama hacmine ulaştık.” dedi.

BARAJ I GÖLET İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Afyonkarahisarlı çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Afyonkarahisar'ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 8 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 24 bin 970 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz.

TAŞKIN KORUMA TESİSLERİ İLE VATANDAŞLARIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUYORUZ

Ayrıca; Afyonkarahisar' da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 232 adet taşkın koruma tesisi ile Afyonkarahisar şehir merkezi, 217 adet yerleşim yeri ve 331 bin 695 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 8 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz.” dedi.

TOPLULAŞTIRMA VE TARLA İÇİ GELİŞTİRME YATIRIMLARIMIZ İLE TOPRAĞIMIZ DAHA KIYMETLİ

Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Afyonkarahisar'da toplam 256 bin 470 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığına dikkat çeken Genel Müdür Mehmet Akif Balta, "Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır.” dedi.

Çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta; "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak hayata geçirdiğimiz projeler hakkında değerli Afyonkarahisarlıların özellikle de tesislerimizden birebir faydalanan çiftçilerimizden almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizi ve ekibimizi motive ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ekonomik gelirimizi artıracak, milletimizin refah düzeyini yükseltecek, özetle "Türkiye Yüzyılı” idealimizi perçinleyecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. 6 Şubat depremleri ile başlayan süreçte ağır yaralar alan Afyonkarahisar'ı ve Afyonkarahisarlıları asla yalnız bırakmayarak yaralarımızı dün olduğu gibi bundan sonra da birlikte sarmaya devam edeceğiz.’’dedi.