Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında yerel seçim sonuçları konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Programda konuşan Gazeteci İsmail Akar, “Bana göre iktidara kırgın olan seçmen sandığa gitmedi, kızgın olan seçmen ise CHP’ye oy verdi” dedi. Gazeteci Ahmet Tunca ise “İYİ Parti’den ayrılan vekillerin Demokrat Partiye geçmesi bekleniyor” kulis bilgisini paylaşırken, Gazeteci Ertuğrul Sevim ise Afyonkarahisar İGM Başkanı Mehmet Siper’in olduğunu açıkladı

 

Umut yeniden yeşerdi

Gazeteci İsmail Akar 53 milyon nüfusu CHP’li belediyelerin yöneteceğini kaydederek, “Bu ekonominin yüzde 70’ine denk geliyor. Seçim sonuçlarını emekliler belirledi deniyor. Bu doğru bir tespit. Ancak emeklinin yanı sıra işsiz ve atanamayan gençleri de unutmamak lazım. Mevcut iktidardan umudunu kesenler CHP’ye oy verdi. Şimdi tekrar o olmayan umut yeşerdi. Afyon’da her iki kişiden biri yeter artık dedi. Seçim öncesi Cumartesi günü Zafer Meydanında tüm partileri takip eden muhafazakar bir aile ile konuştum. Bugüne kadar Ak Parti’ye oy verdiklerini söyleyen anne, baba ve bir kız çocuğundan oluşan bu muhafazakar aile bu seçimde CHP’ye oy vereceklerini söylediler. Bu seçim sonucu CHP’nin muhafazakar seçmenle buluştuğunu da gösterdi. Bana göre iktidara kırgın olan seçmen sandığa gitmedi, kızgın olan seçmen ise CHP’ye sandığa gidip oy verdi” dedi.

 

 İyi Partili vekiller Demokrat Partiye Geliyor

“74 yıl sonra CHP Afyon’u aldı” diyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Tarihi bir zafer elde edildi. İl merkezinde iki aday öne çıkıyordu. Ancak CHP’li Burcu Köksal, Ak Parti’nin adayı Uluçay’ın açık ara farkla önüne geçti. Halkın yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı tepkisi seçim sonucuna yansımıştır. İYİ Parti’nin oyları ise oldukça düştü. İYİ Parti Lideri Akşener’in agresif tavırları destek görmedi. Seçim sonuçları siyasiler tarafından iyi analiz edilmeli. CHP’nin zaferinde daha önce başarıyı yakalamış olan rol model diyebileceğimiz CHP’li belediye başkanlarının da payı var. Vatandaş bu şehirlerdeki değişimi kendi şehirlerine de istedi ve CHP’ye yöneldi. Bu arada İYİ Parti’den ayrılan milletvekillerinin Demokrat Parti’ye geçecekleri bilgisi ulaştı. Bunu da ilk kez buradan söylemiş olayım” diye konuştu.

 

İGM Başkanı Mehmet Siper

Kendisi açısından seçim sonuçlarının sürpriz olmadığını söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bu değişim alanda görünüyordu. İktidar uzun süredir oy kaybediyor. İYİ Parti’de ise strateji yok. Bana göre MHP bu seçimin en az kaybedenidir. İl merkezinde MHP’den aday olan Sezer Küçükkurt , İYİ Parti adayı Alper Yağcı ve Saadet’in adayı Beytullah Karataş oldukça kaliteli isimlerdi. Bu isimler Türkiye’deki dip dalga nedeniyle yeterli oyu alamadılar. Burcu Köksal’ın kazanacağı ortalama bir ay kala yavaş yavaş netleşmişti. Seçmen bu algıyla Köksal’a yöneldi. İnsanlar kazanacağını düşünene yönleniyor. Kararsız seçmen son anda böyle karar veriyor. Vatandaş CHP’nin eline bir kredi verdi. CHP bu krediyi iyi kullanırsa halkın kredisi daha da yükselir. Bir son dakika bilgisi vereyim. İGM’de başkan Ak Parti’li Mehmet Siper olacak. İGM’de dağılım şöyle: Ak parti 29, MHP 11, CHP 9, İYİ Parti 2" dedi.