Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Kampüs programına AKÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baytok konuk oldu.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Programda Turizm İşletmeciliği bölümünün misyonundan bahseden Baytok, “Turizm sektörünü oluşturan konaklama, yiyecek-içecek, seyahat ve ulaştırma işletmelerinde görev alabilecek mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip orta ve üst düzey yönetici adayı yetiştirmektir” dedi.

“Öğrencilerimiz yurt dışında eğitim alabiliyor”

Bölümle ilgili bilgiler aktaran Baytok, “Bölümümüz öğrencilerimize uluslar arası ilişkiler koordinatörlüğü ve bölüm başkanlığımızın ortaklaşa girişimleri ile yurt dışında staj ve çalışma imkanları da sunmaktadır. Almanya İş ve İşçi Bulma Kurumu (ZAV) ile anlaşmamız bulunuyor. Erasmus+ programı kapsamında Polonya, Macaristan, Bulgaristan, Çekya, Estonya, İspanya ve Portekiz’deki üniversiteler ile imzaladığı ikili protokoller ile öğrencilerimiz yurt dışında bulunan anlaşmalı üniversitelere giderek eğitim alabilmektedir” diye konuştu.

“Almanca veya Rusça da eğitim müfredatında yer almaktadır”

Bölümlerinin TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) tarafından akredite edilen ilk Turizm İşletmeciliği bölümlerinden biri olduğunu söyleyen Baytok, “Bölümde mesleğe özgü yabancı dil öğrenimine büyük önem vermiş ve mesleki dilsel beceri ihtiyaçlarına yönelik ilk yarıyıldan itibaren İngilizce eğitiminin yanı sıra ikinci yabancı dil zorunluluğu olarak Almanca veya Rusça da eğitim müfredatında yer almaktadır” dedi.