Türkiye’nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 5 gün süreyle misafirlerini ağırlayacak olan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katıldığı programla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Kültür Park Fuar Alanında düzenlenen fuarın açılışına Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkan Vekili Ramazan Akgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Vekili Harun Reşit Han, Dinar Kaymakamı Kemal Duru, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan, Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, il müdürleri, STK temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Programda ilk konuşmayı AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları yaptı. Fuarın daha önce 8 kez yapıldığını, pandemi sonrası ara verildiğini, bu yıl yeniden yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini söyleyerek, fuara destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Parlak, Afyonkarahisar’ın tarım, hayvancılık ve gıda alanında önemli bir potansiyeli barındırdığını, mevcut üretim kapasitesi ile Türkiye’de 8. il olduğunu, üretiminde öncü olduğu çok sayıda ürün ile önemli bir ihracat potansiyeline de sahip olduğunu kaydetti.

Güzel İşbirliklerine Vesile Olsun

Son olarak söz alan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Güneşli ve güzel bir günde açtığımız fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Dolu dolu bir fuar olmuş. Katılımın yoğun olması beni mutlu etti. Mehmet Bey bu fuarın yararlı olacağını ısrarla bizlere deklare etti ve onun gayretleriyle de güzel bir iş ortaya çıktı. Tarım, gıda ve hayvancılık birbiriyle çok entegre sektörler. Bu üç sektör hem dünya için hem de ülkemiz için çok kritik ve stratejik önemde sektörler. Afyonkarahisar olarak bizim bu sektörlerin dışında kalmamız düşünülemez. Biz şehir olarak üç sektörde de öncü ve lider konumdayız ve ivmeyi daha da ileriye doğru taşımaya da gayret ediyoruz. Fuarların asıl gayesi sene başında bizlerin yaptığı Ortak Akıl Buluşmaları gibi bir araya gelme, birbirimizle tanışma, sonrasında işbirlikleri geliştirme, bu işbirliklerini güçlendirme ve ortak hareket ederek bu her sektörde şehrimizi ileriye taşıma gayesi taşıyor. Uzun bir aradan sonra gerçekleşen fuarımız güçlü işbirliklerine, iyi koordinasyonlara ve yurt dışı bağlantıların güçlenmesine, üretim ve tedarik zincirlerinin güçlenmesine, aynı zamanda inovatif fikirlerin ve yeni teknolojilerin geleneksel üretimle bir arada sürdürülebilir olmasına vesile olur diye umuyorum. Tüm paydaşlara ve katılımcılara hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Vali Yiğitbaşı, protokol üyeleriyle birlikte stant açan firmaları da ziyaret ederek tanıtılan ürünler hakkında bilgi aldı.