Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 104 yıl önce umutsuzluğun, yoklukların ve zorlukların hâkim olduğu bir dönemde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM), istiklâl mücadelesinin dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Karakaş, TBMM’nin, aziz Türk milletinin iradesini temsil ettiğinin ve hiçbir esareti tanımadığının tüm dünyaya ilanı olduğunu belirttiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1920 tarihinde millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelleri atılırken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız unutulmamış, onlara karşı duyulan güvenin bir ifadesi olarak bu bayram, tüm çocuklarımıza armağan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin müjdecisi olan 23 Nisan 1920, Meclisi Mebusan’ın işgal güçleri tarafından kapatılmasından sonra İstanbul’dan ümidi kesen halkın yeni umut kaynağı olan meclisin açılmasıyla zorluk ve yokluk içindeki Anadolu’nun bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 23 Nisan,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Tarihimizi şekillendiren bu anlamlı günün, çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi geleceğimizin onların ellerinde şekilleneceğine olan inancın bir göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yılını coşkuyla kutladığımız bugünde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.”