İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2024 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yanı sıra Kaymakamlar, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yiğitbaşı, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, yerel seçimler sonrası belediye başkanlığı görevine seçilen tüm belediye başkanlarını tebrik etti.

En Fazla Pay İl Milli Eğitim’de

2024 yılı yatırım programında KÖY-DES yatırımları hariç 643 adet projenin yer aldığını kaydeden Vali Yiğitbaşı, projelerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 30 Milyar TL olduğunu söyledi. Projelerin nakdi gerçekleşme oranının yüzde 10, fiziki gerçekleşme oranının yüzde 24 olduğunu açıklayan Vali Yiğitbaşı, “2024 yılı itibariyle projelerimizin yüzde 95’i tamamlanmış, 182’si devam etmekte, 347’si ihale aşamasındadır. 2024 yılı ödeneğinden en fazla pay alan 3 kuruluşumuza baktığımızda ilk sırada 1 Milyar 440 Milyon TL ile ödenek ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ikinci sırada 1 Milyar 94 Milyon TL ödenek ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ve üçüncü sırada ise 720 Milyon TL ödenek ile İl Sağlık Müdürlüğü yer almaktadır. Yatırımlarımızın sektörel dağılımına baktığımızda ise kamu hizmetleri ve sosyal alanda 229 proje, ulaştırma haberleşme alanında 165 proje ve tarım alanında da 110 proje yer almaktadır” dedi.

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde tüm yatırımcı kuruluşlara teşekkür etti.

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri Afyonkarahisar genelinde devam eden yatırımlar hakkında ayrıntılı sunumlar yaptılar.

Talep ve isteklerin alınması, önceki toplantıda alınan kararların sonucunun değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulması ile toplantı sona erdi.