Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ve Gün FM işbirliğinde süren Sağlık Olsun programına AFSÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği ve Teknolojisi alanından Dr. Emir Soltanbeigi konuk oldu. Soltanbeigi programda bölümünü tanıttı.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği ve Teknolojisi alanıyla ilgili bilgiler aktaran Soltanbeigi, “Programımızda öğrenim gören öğrenciler, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde olan laboratuarı  ve 25 bin metrekare büyüklükte olan AFSÜ-Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma ve Uygulama Sahası’nı kullanmaktadırlar. Programımızda öğrenim gören öğrenciler, AFSÜ – Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma ve Uygulama Sahası başta olmak üzere Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Müdürlükler, Araştırma Enstitüleri’nde alan ile ilgili birimler, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiricilik ve işleme alanları ile ilgili faaliyet yapan kurumsallaşmış özel sektör firmalarında yaz stajı uygulamasını yapılabilmektedirler” diye konuştu.

Programda bugüne kadar yapılan çalıştaylardan da bahseden AFSÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği ve Teknolojisi alanından Dr. Emir Soltanbeigi alanıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.