Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ı Makamında Ziyaret Etti. Ziyaret kapsamında yapılan görüşmede Afyonkarahisar Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Ele Alındı.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Milletvekili Taytak; “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendi’yi ziyaretimizde, yatırım programına alınan ve 2 Mayıs’ta ihalesi yapılacak olan Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Huzurevlerimiz 60 yaş ve üzerindeki yaşlı kişileri huzurlu bir ortamda korumak, bakmak ve bu kişilerin sosyal ve psikolojik gereksinimlerini karşılamak amacıyla kurulan yatılı sosyal hizmet kuruluşudur. Afyonkarahisar ilimiz gelişmekte olan bir ilimizdir. Bu nedenle yaşlılara yönelik kurumsal bakım hizmetlerine duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır. Biz vefakâr bir toplumuz.  Yaşlısına sahip çıkan bir toplumuz. İlimizde daha önce Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktaydı. Fakat 2020 yılında depreme dayanıklı olmaması sebebiyle yıkılmıştı. Sayın Bakanımız Afyonkarahisar’da 12.709.60 metrekarelik, 162 yatak kapasiteli huzurevi planını hemşehrilerimiz ile paylaşmıştı. Bakanımız bugün 2 Mayıs’ta huzurevinin ihalesinin yapılacağını ifade ettiler. Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendi’ye Afyonkarahisarlı hemşehrilerim adına teşekkürlerimi bildirdim. Ayrıca Sandıklı, Emirdağ ve Bolvadin İlçelerimizde huzurevlerimiz bulunmaktadır. Bakanımız ile diğer ilçelerimizde huzurevleri yapımı noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Görüşmemizde Çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız, şehit ailelerimiz, engelli kardeşlerimiz için yapılabilecek çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Ben Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendi’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

Geldiği günden itibaren Afyonkarahisar İlimiz için güzel projelere imza atan, ilimize Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için emek veren ve konuyu yakından takip eden Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı Hanımefendi’ye de teşekkürlerimi iletiyorum.

Sonuçta bu projeye iki kıymetli hanımefendinin eli değdi. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı uğurlu olsun inşallah.” Dedi.

Ziyarette Milletvekili Mehmet Taytak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a Afyon mermerinden yapılmış saat hediye etti.