Rektör Okumuş ,” AFSÜ ve AKÜ’nün kıymetli öğrencileri, saygıdeğer meslektaşlarım ve akademisyenler, değerli basın mensupları. Bugün burada, mazlum Filistinlilerin yanında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmak için toplanmış bulunuyoruz."dedi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

1948'den günümüze, milyonlarca masum Filistinliyi göç, kıtlık, yıkım ve ölümle sınayan, kendilerine “yerleşimci” diyen İsraillilerin zulümleri, 7 Ekim 2023 itibariyle insanlığın utanç tablosuna geçen bir soykırım hâlini almıştır.” Dedi.

“35 bin kişi İsrail tarafından katledildi”

AFSÜ Rektörü Okumuş İsrail’in zulmüne değinerek, “O tarihten bu yana çocuk, kadın, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin, 35 bin kişinin, İsrail tarafından katledildiği; binlerce kişinin evinden, yurdundan ayrılmaya zorlandığı, kundaktaki bebeklerin bile bombardımanlarda enkaz altında can verdiği bir katliama ne yazık ki tanıklık ediyoruz.” Dedi. Rektör Okumuş Filistinlilerin, terör devleti İsrail'in uygulamalarından dolayı, beslenme, barınma ve sağlık hizmetleri alanında yüzleştiği zorluklar, artık kelimelerle tarif edilemeyecek kadar korkunç bir düzeye gelmiş durumdadır. Diyerek, “Gazze’de ve Batı Şeria’da doğrudan hastanelere, sağlık kurumlarına ve çalışanlarına yönelik saldırılar, her tür tıbbi malzeme temininin ve hasta nakillerinin engellenmesi gibi insanlık dışı tutumlar, Filistinlilere yönelik insani krizin tarihte örneği nadir görülen bambaşka bir boyut kazanarak derinleşmesine sebep olmaktadır.” Dedi.

“Afyonkarahisar’dan, tüm bu zorluklara rağmen Filistin’de fedakârca hizmet vermeye devam eden bütün sağlık çalışanlarına ve basın mensuplarına binlerce selam olsun!”

AFSÜ Rektörü Okumuş, “Bu savaş; iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın, sevgi ile nefretin savaşı. Biz iyi, doğru ve sevginin yanındayız. Hangi renkten, dinden ve milletten olursa olsun hiçbir baba, sabi çocuğunun cenazesini kucağında taşımamalı, hiçbir anne gece bomba seslerinin bebeğini uyandırmaması için dua etmemeli, hiçbir sivilin özellikle gençlerin ve çocukların geleceğe dönük hayalleri elinden alınmamalı. Filistin’de yapılmamalı, olmamalı dediğimiz her şey en acımasız şekilde yapılıyor ve oluyor. Artık vicdanımız orada olanları kaldırmıyor. İsrail derhal durmalı veya durdurulmalı.” Dedi.

Refah şehrine acımasız bir saldırı başlamıştır”

 AFSÜ Rektörü Prof.  Okumuş İsrail’in Refah şehrine başlattığı saldırıyı kınayarak, “Ne acıdır ki, güvenli bölge ilan edilen ve binlerce Filistinlinin sığındığı Refah şehrine de acımasızca bir saldırı başlatılmış, apaçık bir soykırımın startı Tüm Dünyanın gözü önünde verilmiştir. Ve nasıl bir akıl tutulmasıdır ki Dünya bu soykırıma sadece aman, yapma, sakın tarzı bir yaklaşım sergilemekte, daha da kötüsü birçok Dünya devleti İsraile destek olmakta, silah ve para yardımı yapmaya devam etmektedir.Hatta ve hatta, İsrail aleyhine en ufak bir eleştiride bulunmak bile suç sayılmaktadır. “ dedi.

“ÜNİVERSİTELERDE EYLEMLER KARTOPU MİSALİ BÜYÜYOR”

Rektör Prof. Okumuş  Dünya’da Filistin eylemlerinin her geçen gün artarak devam ettiğinin altını çizerek, “Ancak Filistin’deki olumsuz tablonun değişmesi adına umut verici bir gelişme olarak Dünya genelinde giderek daha fazla insanın, İsrail'in barbar politikalarına karşı boykot ile net bir tavır sergilediğini görüyoruz. Bunun en güzel örneği de, tüm Dünyada üniversite öğrenci ve akademisyenlerinin başlattığı ve kartopu misali giderek artan İsrail karşıtı eylemlerdir.” Dedi.

“AFSÜ ve AKÜ ailesi olarak, Filistin’de işlenen insanlık suçunun bir an önce durmasını istiyoruz.”

Afyonkarahisar’daki  AFSÜ ve AKÜ üniversitesi rektör ve yönetim kadroları başta olmak üzere akademik personel ve öğrencilerin  Filistin’in yanında  olduğunu ifade eden Prof. Okumuş, “Bizler de AFSÜ ve AKÜ ailesi olarak, tüm akademisyen, öğrenci ve personeliyle, Filistinlerin yanındayız. Filistin’de işlenen insanlık suçunun bir an önce durmasını istiyoruz. Amasız, fakatsız, bu katliam derhal durdurulmalı, sorumluları da en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Kalbimiz Filistin’de Atıyor, Canımız Filistin ile Yanıyor. Rabbim, Filistin halkının yar ve yardımcısı olsun.” dedi.