Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak başlattığı saha çalışmaları kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret etti. MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek ve Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette sanayi sektörünün sorunları görüşüldü. Ziyarette iş dünyası temsilcileri ve sanayicilerin ortak sorunlarını ele alan Köksal, Afyonkarahisar’ın gelişimindeki en temel hususların başında sanayi sektörünün geldiğini belirtti. “Ekonominin mihenk taşı” olarak nitelendirdiği sanayi sektörünün Afyonkarahisar’da hak ettiği konumda olmadığına dikkat çeken Köksal, yerel yönetimlerin yıllardır bu konuda sorumluluk almaktan kaçındığını söyledi.
“YEREL YÖNETİMLER SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINIYOR”
MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri nezdinde tüm sanayi temsilcileri ve işadamlarına seslenen Köksal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar’ın bir evladı olarak belirtmek isterim ki; ilimizde sanayi sektörü yıllardır ikinci plana itilmiş, gelişimi doğrudan ya da dolaylı olarak engellenmiştir. Sanayi, ekonominin mihenk taşıdır ancak ne yazık ki Afyonkarahisar’ımız bu konuda üvey evlat muamelesi görüyor. Yerel yönetimler ne hikmetse bu konuda sorumluluk almaktan kaçınıyor. Sorunlar yeterince dile getirilmiyor, aksine üzeri kapatılıyor. Ben Afyonkarahisar’a gönül vermiş, yüce Meclis’te bu toprakların insanlarını her ne pahasına olursa olsun temsil etmiş biri olarak, 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte kadim şehrimize Belediye Başkanı sıfatıyla hizmet etmeye talibim. Bu görev bana layık görülür de seçilirsem, öncelikli icraatlarımdan birisi ekonominin mihenk taşı olarak gördüğüm sanayi sektörünü canlandırmak ve hakkettiği konuma taşımak olacaktır.”

Burcu Köksal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek, Köksal’a çıktığı yolda başarılar dileyerek nezaketinden ötürü teşekkür etti.
“ZİNCİR MARKETLER KARŞISINDA TÜKENEN ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIM”
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, sanayi sektörü temsilcilerinin ardından Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün ve birlik yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Köksal, burada yaptığı konuşmada, “Nasıl sanayiciler ekonominin mihenk taşıysa esnaflarımız da bel kemiğidir” diyerek Afyonkarahisar ekonomisi için gaflet uykusundan uyanılması gerektiğini belirtti. Köksal, ESOB ziyareti sırasında sanayici işadamları kadar esnafların da ekonomik kalkınmada kilit rol oynadıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Nasıl sanayiciler ekonominin mihenk taşıysa esnaflarımız da bel kemiğidir. Bu iki sektör Afyonkarahisar’ımızda desteklenmesi gereken, elleri kuvvetlendirilmesi gereken sektörlerdir. Ben Belediye Başkan Adayı olarak her kapıyı çalarak sorunları birinci ağızdan dinleyeceğim. Bu güne kadar yüce Meclisimizde güzel ülkemiz için, memleketimiz için kürsüden hep sesimi yükselttim. Bundan sonra da yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırım. Beni oylarıyla Meclise gönderen hemşerilerim çok iyi biliyor ki, Afyonkarahisar’da göreve seçildiğimde rant değil, önceliğim hizmet olacak. Kayırma değil, liyakat rehberim olacak. Esnaflarımızın her geçen gün ikinci plana atılmasına artık son verilmelidir. Zincir marketler karşısında ayakta kalma savaşı veren esnaflarımızın gücü tükenmeden onların gücüne güç katacağım.”
“ESNAFLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALIDIR”
Köksal’a ziyareti dolayısıyla teşekkür eden ESOB Başkanı Cengiz Üstün de esnafların ötekileştirildiğinin altını çizerek Belediye Başkanlığı makamının şehirdeki tüm sektör temsilcilerine aynı mesafede durması gerektiğini söyledi. Gelinen son noktada esnafların pozitifi ayrımcılığa tabi tutulması gerektiğini ifade eden Üstün, Köksal’a çıktığı bu yolda başarılar diledi.