Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol bir basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Afyonkarahisar'da Hürriyetçi Eğitim Sen'in yeni il başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliklerine atamalar yapıldı. Nizamettin Şenol, sendikanın Afyonkarahisar İl Başkanı olarak atanırken, Prof. Dr. Hüseyin Ali Yalım, Şakir Akkoyun, İdris Özek, Ahmet Duymuş, Yıldırım Sezer ve Abdullah Solmaz yönetim kurulu üyeliklerine getirildi.

Hedef: Bağımsız Sendikacılık ve Eğitimde Fırsat Eşitliği

Yeni Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol basın açıklamasında sendikanın bağımsız sendikacılık ve eğitimde fırsat eşitliği gibi temel prensiplerini vurguladı. Demokratik değerlere, bilimsel ve laik eğitim anlayışına ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı dile getiren Şenol, Hürriyetçi Eğitim Sen'in üyelerin sosyal, ekonomik ve mesleki haklarını savunmayı, sendikal faaliyetlerde etik ilkelere uymayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal eğitim politikalarına katkı sağlamak amacıyla çalışacaklarını belirtti.

%2 Barajı Engeli Kalktı: Anayasa Mahkemesi Kararı Sevinci

Şenol konuşmasının devamında, sendikaların faaliyetlerini kısıtlayan %2 barajı uygulamasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ve bu karara duyulan memnuniyeti dile getirdi. Kendilerine sadık kalan sendika üyelerine teşekkür eden Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı, danışmanlık süreçlerinde üyelerin haklarını savunmaya devam edeceklerini aktardı.

Hürriyetçi Eğitim Sen'den Kutlama ve Eleştiri: Kaymakam Akeller ve Memur Sen Gündemde

Şenol; "Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller Cuma Hutbesinde şehitlerimizle ilgili kısmı atlayan imama tepki verdiği için hedef gösteriliyor. Hutbede şehitlerimizin olduğu bölümü atlayan sözde imamın arkasına takılanlar ise yine aynı. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir gün de olsun bizi şaşırtın. Bizce ihanet, sizce çözüm sürecinde de, dağdan, taştan, Atatürk'ün, "Ne Mutlu Türküm Diyene." veciz sözü silinirken de, Andımız yasaklanırken de böyleydiniz. Şehitlerimizin hukuku ne olacak? Şehide saygı, vefa nerede? Sayın Kaymakam’ı tebrik ederim.

Devlet memuru olmak için ettiğimiz resmî  yemine her kamu görevlisi uymak zorundadır. Yüce Türk devletine göreve başlarken ettiğimiz yemin metni aşağıdadır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 2670 Sayılı kanunla değişik 6.maddesine göre;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk inkılâp ve ilkelerine, Anayasada ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine sadakatle bağlı kalacağıma; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını milletin hizmetinde olarak tarafsız ve Eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacağıma; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmek için çalışacağıma, insan haklarına ve Anayasanın temel ilkelerine dayanan milli, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek bunları davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.”dedi.