Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterleri tarafından ziyaret edildi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterleri tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçiler, atölyede yürütülen çeşitli projeleri yakından inceleme fırsatı buldular.

Ziyaret, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez'in katılımıyla gerçekleşti. Zafer Kalkınma Ajansı'nın vizyon projelerinden birisi olan Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi, öğrencilere robotik kodlama, yapay zeka, akıl ve zeka oyunları gibi alanlarda eğitim imkanı sunuyor. Ayrıca, atölyede FLL Challenge yarışma ekibi de çalışmalarını sürdürüyor.

Ziyaretçiler, atölyede bulunan istasyonları tek tek gezerek öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Temel Robotik Kodlama, Lego Kodlama, Yapay Zeka, Akıl ve Zeka Oyunları İstasyonlarında öğrencilerin gösterdikleri performansı takdirle karşıladılar. Ziyaretin sonunda, 3D Tasarım ve Reklamcılık istasyonunda öğrencilerin tasarlayıp bastıkları hediyeler ziyaretçilere takdim edildi.

Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi, Millî Eğitim Bakanlığı'nın STEM+A Eğitimi Projesi kapsamında kurulan 81 ildeki 100 atölyeden birisi olup, öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.