Gün FM’de yayınlanan Basın Odası’nda tüm belediye başkan adaylarının biraraya gelip projelerini kamuoyu önünde tartışmaları teklif edildi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Ak Parti’de 3 İlçe adayı değişti

Ak Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarının belli olduğunu ve 3 ilçede adaylarda değişikliğe gidildiğini söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Ak Parti, İscehisar, Sandıklı ve Şuhut ilçelerinde değişikliğe gitti. İscehisar’da Ahmet Şahin’in yerine Seyhan Kılıçaslan, Şuhut’ta Recep Bozkurt’un yerine İbrahim Eroğlu ve Sandıklı’da Mustafa Çöl’ün yerine Adnan Öztaş aday gösterildi. Ak Parti’de 9 belde de değişikliğe gidildi. Bu arada kıstas nedir? Aldıkları oylara bakıyoruz bu adaylar yerelde ve son genel seçimde ilçelerinde yüksek oy alan adaylar. Merkezde belediye başkan adayları projelerini açıklıyor. Vatandaşların adayların projelerine daha iyi vakıf olmaları için tüm adayların biraraya gelip kamuoyu önünde eşit süreler tanınarak projelerini anlatmaları faydalı olur diye düşünüyoruz. Bu gerçekleşirse ilimiz ülke geneline örnek olacaktır” dedi.

Seçim yeni başlıyor

Ak Parti’nin belediye başkan adaylarını belirlerken titizlik gösterdiğini kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Kamuoyunun merak ettiği aday kim sorusuna böylece yanıt bulundu. Şimdi adaylar çalışmalarına başlayacak. Bana göre seçim daha yeni başlıyor. Adaylar havanda su dövmek yerine şehrimizin sorunlarına odaklanmalı. Adaylar projelerini yarıştırmalı. Afyon’u bir yere taşıyacak projelere ihtiyaç var. Ülkemizde daha önce nüfusu düşen beldeler kapatıldı. Hala az nüfusla belde olan birçok yer var. Buraları da kapatılmalı ve elde edilen gelir buraların kentsel dönüşümüne harcanmalı. Adayların biraraya gelerek projelerini tartışmaları güzel olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Genel seçim ve yerel seçim farklıdır

Ak Parti’nin aday adaylarının açıklanmasının bile gündem oluşturduğunu söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Adayların açıklanması ise bunun iki katı bir hava estiriyor. Sanki seçilmişler gibi bir algı oluşturuluyor. Ak Parti bu işi iyi biliyor. Bugüne kadar seçimlere baktığımızda genel seçim ile yerel seçim arasındaki sonuçların farklı olduğunu görürüz. İktidar genel seçimde iyi oy alırken, yerel seçimde aynı sonuç alınmıyor. Açıklanan adaylar açısından Ak Parti’nin yerel seçim stratejisinin doğru olmadığını söyleyebilirim. Vatandaşa dayanan değil vekillerin isteğine dayanan bir uygulamaya gidildi. Bu sonuçları etkiler. Birçok yerde sürpriz sonuçlarla karşılaşabiliriz.Adayların biraraya gelip projelerini tartışması gelişmiş demokrasi açısından güzel bir örnek oluşturur” dedi.

Ekonomik kriz sonucu etkiler

İlimizin kentsel dönüşümden trafiğe kadar birçok sorununun bulunduğunu kaydeden Gazeteci Ahmet Tunca, “Vatandaşın gündemi seçim değil geçim. Özellikle emekliler sıkıntıda. Emeklinin sıkıntılı durumu seçim sonuçlarını etkiler. Havada başkan adaylarının vaatleri uçuyor. Bana göre vatandaşlar adayların vaatlerini not almalı. Seçildikten sonra hangilerinin gerçekleştiği böylece anlaşılır. Geçmişte vekiller ve belediye başkanları 15 günde bir biraraya gelerek şehrin sorunlarını tartışırdı. Bugün de yerel seçimlere yaklaşırken adayların biraraya gelip, projelerini kamuoyunun önünde tartışmaları faydalı olur kanaatindeyim. Afyon’a elinin taşın altına koyacak bir başkan lazım” dedi.