Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, programları kapsamında ilçe, belde ve köy ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesine giden Vali Yiğitbaşı, ziyaretlerde bulundu.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Vali Yiğitbaşı ilk olarak Sinanpaşa Kaymakamı Yaşar Artar, Taşoluk Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çalış ile birlikte şampiyonlukları ile hem beldelerine hem de şehre büyük gurur yaşatan Taşoluk Belediyesi Güreş Takımının antrenmanlarını izledi.

Sporcuların genel durumu ve çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yiğitbaşı, sporcuların daha başarılı olması noktasında talepleri de dinledi.

Spordan Vazgeçmeyin

Bir süre takımın antrenmanlarını izleyen Vali Yiğitbaşı, performanslarıyla göz dolduran sporcu kızları tebrik etti. Vali Yiğitbaşı, güreş takımının başarılı sporcularından sporu asla bırakmamalarını, mücadeleden vazgeçmemelerini istedi. Şehrimize çok sayıda şampiyonluk kazandıran güreş takımının başarılı sporcularından şehrimizde yapılacak olan Güreş Şampiyonasında da başarılı sonuçlar beklediğini ifade etti.

17 Kadın Eğitim Alıyor

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa Kaymakamı Yaşar Artar, Taşoluk Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çalış ile birlikte Taşoluk Beldesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan ve 17 kadının hazır giyim konusunda dikiş eğitimi aldığı kursu da ziyaret etti.

Kısa Sürede Dikimi Öğrendiler

Kadınların talepleri doğrultusunda açılan kursta kadınlar dikiş konusunda sıfırdan eğitim aldı. 3 aya yaklaşan süreçte başarılı işler ortaya çıkaran kadınları kutlayan Vali Yiğitbaşı, emekleri ve gayretleri nedeniyle ayrıca tebrik etti. 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa Kaymakamı Yaşar Artar, Taşoluk Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çalış ile birlikte bir diğer ziyaretini 2003 yılından bugüne arıcılık ve polen üzerine çalışmalar yürüten Akdi Polen firmasına gerçekleştirdi.

Vali Yiğitbaşı, bal ihracatı yapan firmalara ürün tedarik eden, yılda yaklaşık 250 ton polen, 15 ton arı ekmeğini işleyen firma hakkında firma sahibi Murat Akdi’den bilgiler aldı.

Ziyarette şehrimize özgü ürün üretimi ve markalaşma çalışmaları ile haşhaş poleninin Coğrafi İşaret Tescili konusunda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.