Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu. Karataş programda diğer belediye başkan adaylarına seslenerek, “Tüm adaylara sesleniyorum. Bir masa etrafında buluşup, oturup konuşalım. Vatandaş izlesin, dinlesin ve kararını versin” dedi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

1992 doğumlu olduğunu söyleyen Karataş, “Uzun süredir Saadet Partisi’nin il başkanıydım. Siyaset, insanların problemlerinin çözümüne yönelik çalışmaların yapıldığı bir mecra. Biz de bu anlayışla her kesimden vatandaşımızın sorunlarını çözmek için yola çıktık. İnsanın en kıymetli varlığı ailesidir. Ben de bu yola çıkarken annemi ve babamı ziyaret ederek, ellerini öptüm ve dualarını aldım. Bu şekilde çalışmalarıma başladım” diye konuştu.

“Trafik felç durumda”

Afyonkarahisar’ın hak ettiği değeri alamadığını söyleyen Karataş, “İlimiz yolların kesiştiği, en stratejik konumuna haiz bir il. Ülkemizin başka şehirleri gelişirken, Afyonkarahisar gibi birçok değeri olan bir il maalesef yerinde sayıyor. Trafik felç durumda. Bu trafikte insanlarımız mutlu yaşayamaz. Yine gençlerimiz şehrimizde sanat, kültür, spor anlamında taleplerine ulaşamıyor. Gençlerin iş gücüne katılımı anlamında da çalışmalar yapılmalı. Şehrimizin insanlarını bir araya getirebilecek çalışmalar yapılmalı. Toplumun ayrışması yine önemli bir sorun. Ayrıştırıcı bir dil kullanımı bizi bu hale getirdi. Toplumun birleştirilmesinin siyasiler tarafından yapılması lazım. Tüm siyasi parti adaylarının bir araya gelip, müzakere edebilmeleri, oturup konuşmaları lazım. Tüm adaylara sesleniyorum. Bir masa etrafında buluşup, oturup konuşalım. Vatandaş izlesin, dinlesin ve kararını versin” dedi.

“Afyon’da yeni yüzler aranıyor”

Her kesimden destek gördüğünü kaydeden Karataş, “Afyon’da yeni yüzler aranıyor. Adaylığım ilan edildikten sonra birçok kişi desteklerini bildirdi. Biz vatandaşlarımızla her konuda istişare ediyoruz. Bunu önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi bizi umutlandırıyor. Ben seçilirsem partimin rozetini çıkarıp herkesin başkanı olacağım. Tüm insanların benimsediği, sorunları çözebilen bir belediye başkanına ihtiyaç var. Biz bunu ekibimizle başaracağız. Afyon’un projeye değil, sorunların çözümüne ihtiyacı var. Biz sorunları biliyoruz, çözeceğiz” dedi.

“Biz reklam değil, hizmet belediyeciliği yapacağız”

İktidarın uyguladığı politikalarla vatandaşı yoksul bıraktığını belirten Karataş, “İsrafın, yolsuzluğun önünü kesersek Afyon’un kaynakları herkese yeter. Afyon’un imkanları Afyon’a hatta Türkiye’ye yeter. Vatandaşımızın tamamına hizmet edeceğiz. Bir belediye Afyon’un trafiğini çözmek istese, çözer. Seçime bir yıl kala her sene kaldırımlar yenileniyor. Mecidiye’de bir yürüyün. Survivor parkuru gibi olmuş. Bunu yıllardır çözemeyen belediye neyi çözebilir? Afyon’un çözümleri bilen bir başkan ve ekibine ihtiyacı var. Reklam ve bilboard belediyeciliğine son vereceğiz. Belediyeler reklam yapmaz. Şunu yaptık, bunu yaptık demeye ne gerek var? Halk seni ne için seçti? Zaten bunları yapmak zorundasın. Biz reklam değil, hizmet belediyeciliği yapacağız” diye konuştu.

“Gençlerin gönüllerine girmemiz lazım”

 “Gençlerin gönüllerine girmemiz lazım” diyen Karataş, “Vaatlerle bunu başaramayız. Ak Parti adayları bir sürü vaat veriyorlar. Şu an belediye de iktidar da ellerinde zaten. Neden yapmıyorlar? 20 yıldır Afyon’u yöneten Ak Parti belediyeleri Afyon’a ne verdi? Vatandaş her şeyi görüyor. Bugün vatandaş Ak Parti’yi istemiyor. Vatandaşla konuştukça bunu görüyoruz” dedi.

“Seçimleri kazanacağımıza inanıyorum”

Bugün belediye ile vatandaş arasında bağlantının zayıf olduğunu kaydeden Karataş, “Vatandaşla iletişim iyi ve şeffaf olursa, herkes istek, dilek ve eleştirilerini dile getirebileceği bir mecra bulursa problemler çözülür. Belediye iktidar partisinden olursa hizmet gelir diyorlar. 20 yıldır bu hizmet neden gelmedi? İktidar Afyon’u hak ettiği değere ulaştırmadı. Saadet Partisi yönetiminde Afyon hak ettiği konuma gelecek. Vatandaşlarımız bizi incelesin. Ben seçimleri kazanacağımıza inanıyorum. Her yere ulaşacağız. Her kesimden insana ulaşacağız. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz” diye konuştu.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Karataş, Akar’a yayın dolayısıyla teşekkür etti. Akar ise Karataş’a çıktığı yolda başarılar diledi.