İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Alper Yağcı Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu. Yağcı, “Afyon halkının huzurlu, mutlu ve güven içinde yaşamasını arzu ediyoruz. Göç veren, yerinde sayan bir Afyonkarahisar yerine büyüyen ve göç alan bir kent vaat ediyoruz” dedi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Afyon siyaseti gençleşti

27 Ağustos tarihinde ,ilimizin kurtuluş gününde aday adaylığını ilan ettiğini anımsatan Yağcı, “O dönemde ben en genç aday adayı olarak nitelendiriyordum. Benim arkamdan gelen diğer partilerin başkan adaylarının da genç isimler olması güzel oldu. Onlara iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum. Siyasi partilerin genç adaylardan yana tavrını kullanarak doğru bir iş yaptıklarını düşünüyorum” dedi.

Afyonkarahisar’da aday adayı olup ilimizi yönetmek isteyenler içinde aday adayı olan tek kişinin kendisi olduğunu anımsatan Yağcı, “Diğer partilerin adayları direkt aday oldu. Ben bu işi istiyorum, bu nedenle aday adayı oluyorum diyen tek aday benim. İlimizde geçen yıllar boyunca bu şehre hizmet etmek istiyorum düşüncesiyle hareket ettim ve eğitimlerimi tamamladım. Şehri yönetmek için temelde bir takım bilgilere sahip olmak lazım. Bu bilgiye sahip olmazsanız işi başkalarına havale edersiniz. Yapacağın işin uzmanı olmak önemlidir. Ben belediyecilikle ilgili eğitim almış biriyim. Hemşerilerimden işi ehline vermelerini talep ediyorum. Afyon’da bir değişim vakti geldiyse bu işin eğitimini almış birine bu şehrin yönetiminin teslim edilmesi lazım. Böylece şehrimiz bir 5 yıl daha geriye gitmez” diye konuştu.

Trafik ve Otopark bir çile

İlk etapta ilimizin trafik sorununu çözeceklerini kaydeden Yağcı, “Yapılacak bilimsel çalışmalarla hangi bölgelerin ne durumda olduğunu ortaya koyup, sorunları çözmemiz gerekiyor. Bırakın dışarıdan gelenleri, bu şehrin insanları bile trafiğe girmek istemiyor. Son üç gündür Kurtuluş Caddesini ziyaret ediyoruz. Esnaf alışveriş yapılmadığından dert yanıyor. Çünkü insanlar merkeze gelmek istemiyor. İlimizden geçenler çevre yolundan geçip gidiyor. Ben her sabah iki çocuğumu okula bırakıp iş yerine gelen ve o trafik çilesini iyi bilen bir insanım. Biz, bizi bilen, aynı sorunu yaşayan insanlarla yol yürürsek o sorunu kolay çözeriz. Yine kentsel dönüşümü gerçekleştirmek adına vatandaşımızla birlikte karar alacağız. Şu anda kentsel dönüşüm yapılacak evlerimiz harabeye dönmüş durumda. Burada güvenlik sorunları oluşuyor. Geceleri Mecidiye’de insanlar yürümek istemiyor” dedi.

Gençler ve kadınlar üretime odaklanacak

Kadın ve çocuklara yönelik sosyal belediyecilik anlamında birçok projelerinin olduğunu söyleyen Yağcı, “Mahallelerde annelerimizin çocuklarını bırakacakları kreşler planlıyoruz. Kadınlara ait yaşam merkezleri yapacağız. Burada hem sanat hem sporla uğraşabilecekler. Çarşı merkezinde kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürü ürünlerini satabilecekleri merkezler açacağız. Böylece evlerine katma değer sağlayabilecekler. Kadınlarımızı şehrimizde özlediğimiz canlılığa ortak etmeyi düşünüyoruz. Maalesef yıllardır bu canlılık oluşturulamadı. İnsanlarımız üretmiyor. Üretmediği için gelirleri de olmuyor. Biz kuracağımız sistem ile insanları üretime sevk edeceğiz. Şehrimize büyük bir Kültür Merkezi kazandıracağız. Burada sanatla ilgili güzel çalışmalar yapılacak. Hemşerilerimiz ailesiyle, çocuklarıyla gidecekleri etkinlikler istiyor” dedi.

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Merkezi olacak

Afyonkarahisar’da okuyan öğrencilerin birçoğunun memleketlerine döndükleri zaman ilimize dair bir aidiyet taşımadıklarını söyleyen Yağcı, “Halbuki bu öğrencilere güzel anılar ve aidiyet kazandırmalıyız. Afyonkarahisar’da öğrencilerimize hem çarşı merkezinde, hem de muhtelif yerlerde bir takım sanatsal aktiviteler düzenlenmesi gerekiyor. Biz şehrimizi sanat ve kültür  merkezi haline getirmek istiyoruz. Böylece öğrencilerimizle hemşerilerimiz birleşmiş olacak. Şu an öğrencilerimiz gezmek için başka şehirlere gidiyor. Etrafımızdaki şehirler gelişirken, biz yerimizde sayıyoruz. Biz bu durumu değiştireceğiz. Zafer meydanımızda bir anfi tiyatro yapılabilirdi. Buralarda küçük sanat aktiviteleri düzenlenebilirdi. Bunların hepsini biz yapacağız” dedi.

Gıda Kolisi yerine küçük esnaflarda geçerli Alışveriş Kartı

Emekli ve yaşlı vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Yağcı, “Biz bu vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda kolileri yollamak yerine belediyenin logosunun bulunduğu esnaflarımızdan alışveriş yapmaları için alışveriş kartları vereceğiz. Bu esnaflarımıza da büyük katkı sunacak. Afyon halkının huzurlu, mutlu ve güven içinde yaşamasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Afyon’da bir spor şehri kurmak isteniyorsa bunun önce alt yapıdan başlaması gerektiğini söyleyen Yağcı, “Olaya kulüp bazında bakmamalıyız. Çocuklarımızın oynayabileceği, alt yapıdan yetişen sporcuların yetişeceği kulüpler arzu ediyoruz. Mevcut belediye tarafından süper ligdeki basketbol ve voleybol takımlarımız kapatıldı. Takımlarımız büyük başarıya imza atıyorlardı ve şehrimizin reklamı yapılıyordu. Futbol kulübümüz Afyon spor adeta cami önüne bırakıldı. Başarılı bir futbol kulübünü berbat ettiler. Ziyaretimizde Milletvekilimiz Hakan Şeref Olgun ben maaşımı vermeye hazırım dedi. Diğer 5 vekilden ses yok. Sn. Olgun Belediye başkanı ve 6 vekil yönetime girelim dedi. Yine ses yok. Biz alt yapıdan futbolcuların geleceği bir sistemi kurmalıyız. Afyon o zaman kazanır” dedi.

İlimizin sürekli göç verdiğini kaydeden Yağcı, bunu önlemek için birçok atılım yapacaklarını ve ilimizin çevreden göç alan bir hale geleceğini söyledi.