Turnuvada birincilik kürsüsüne Alaattin Çevrim çıktı. Çevrim, finalde İhsan Dumanlı'yı yenerek şampiyonluk sevinci yaşadı. İkincilik kürsüsünde ise İhsan Dumanlı yer aldı. Yarı final maçlarında elenen Zeynel Abidin Şahintepe ve Şükrü Suat Toydemir 3’üncülüğü paylaştı.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

2024 Afyonkarahisar 3 Bant Bilardo İl Şampiyonası, 80 sporcunun katılımı ile ilk etapları Afyon ve Sandıklı’da yapılan ve 11 gün süren müsabakaların ardından oynanan dünkü final maçı ile sona erdi. Mavi Dünya Bilardo Salonunda birbirinden çekişmeli geçen maçların ardından finale kalan İhsan Dumanlı ve Alaattin Çevirim ilk yarısı başa baş geçen mücadelede, Çevirim’in mola dönüşü etkili oyunu ile farklı sona erdi. Turnuvanın en yaşlı oyuncusu olan (65) Çevirim, oynadığı tüm maçları kazanarak şampiyon oldu.

Birinci ve ikinci oyuncuya ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, üçüncüye Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen takdim etti.

KASAPOĞLU SPORCULARI TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, ödül töreni esnasında yaptığı konuşmada sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kasapoğlu, "Afyonkarahisar'da bilardo sporuna olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu turnuvada da bunu gördük. Sporcularımız kıyasıya bir mücadele verdi ve çok güzel bir turnuva izledik. Dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

HAZIRLADIĞIMIZ PROJEYE YETKİLİLERDEN DESTEK İSTİYORUZ

Kasapoğlu yaptığı konuşmanın devamında ise şunları söyledi: "Türkiye’nin en büyük bilardo tesisini Afyonkarahisar’a kazandırmak için çalışmalarımız devam etmektedir. 8 adet 3 Bant, 6 adet pool ve  2 adet snooker masası olacak şekilde toplam 16 masalı projemiz hazırdır. Bu tesis ile birlikte tüm bilardo severlere ücretsiz ve antrenör eşliğinde antrenman imkanı sağlanacaktır."

BİLARDO ŞAMPİYONASI AFYON'DA YAPILABİLİR

Bilardo İl Temsilcisi Harun Yağıcı, heyecanla takip edilen 3 Bant Bilardo İl Şampiyonasında zafere ulaşan sporcuların mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını belirtti.  Yağıcı’nın açıklaması şöyle: "Mayıs ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası 1.Etap müsabakaları için dün akşam Bilardo Federasyonu tarafından bir anket başlatıldı. Afyonkarahisar, Ankara ve Samsun arasından seçilecek olan ilde düzenlenecek şampiyona için Marmara ve Ege bölgesinin desteği ile ilimizin seçileceğini ümit ediyoruz. Sadece lisanslı sporcuların oy kullanabildiği anket cuma akşamı sonuçlanacak ve Türkiye Şampiyonasının yapılacağı yer netleşecektir. İnşallah Afyon olarak bu anketi kazanır ve tüm Türkiye’den gelecek olan en az bin 500 sporcuyu ilimizde ağırlarız. Mayıs ayında ilimizi A ve B kategorisinde 10 sporcu temsil edecektir. Açık katılımlı düzenlenecek olan C kategorisine ise isteyen tüm sporcularımız katılabilecektir."

Bilardo İl Temsilcisi Harun Yağıcı, bilardo sporunu tabana yaygınlaştırmak için her ay etkinlikler düzenlendiğini ve bu sayede en az antrenman kadar önemli olan maç eksiği giderme konusu da çözüme kavuştuğunu belirtti.

1. ETABA KATILACAK TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM 

Yağıcı, "Son olarak, bizleri il şampiyonasında misafir eden Mavi Dünya Bilardo Salonu sahibi Ceyhan Çalışır’a ve çalışanlarına, il hakemimiz Zeki Okumuş’a ve turnuvaya katılan, izlemeye gelen tüm bilardo severlere teşekkür ediyor, 1. etaba katılacak tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" ifadesine yer verdi.