Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu.Yurdunuseven yerel ve genel siyaset üzerinde önemli açıklamalar yaptı.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Uluçay’ Zeki,Dürüst,Çalışkan ve mütevazi’

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın 1 Aralık itibariyle istifasını verdiğini anımsatan Yurdunuseven, “Biz hukuki temeller içerisinde hareket ediyoruz. Seçim Kanununu iyi biliriz. Sn. Uluçay, Genel Merkezimizin talebi üzerine istifasını zamanında verdi. O tarihte yapılan anketlerde de Uluçay’ın ismi geliyordu. Mutlaka hatırlayanlar olacaktır. Uluçay aday olduktan sonra da hızlı bir şekilde çalışıyor. Nasibe inanmak lazım. Toplumun değer yargılarına dikkat etmek lazım. Uluçay bunlara dikkat eden bir isim. Çok zeki, dürüst, çalışkan, mütevazı ve çözüm odaklı birisi. Seçimleri kazanacağına inanıyoruz. Bu özellikleri Belediye Başkanı seçildikten sonra da sürdürecek ve güzel işlere imza atacaktır” dedi.

 

Kentsel Dönüşüm Mutlaka Olmalı

Aday belirlemeden önce çeşitli anketler yapıldığını söyleyen Yurdunuseven, “Bu anketlerde Hüseyin Ceylan Uluçay önde çıkıyordu. Bize vekillere de görüşümüz soruldu. Partimizde  ilgili kurula olumlu görüş bildirdik ve akabinde son karar için Cumhurbaşkanımıza iletildi. Kendileri de Sayın Uluçay’ı aday olarak açıkladı” diye konuştu.

İlimiz için kentsel dönüşümün mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Yurdunuseven, “Geçtiğimiz dönem vatandaşlarımız yanlış yönlendirildi. Rant denildi, vatandaşın aklı çelindi. Deprem gerçeğinden kendimizi soyutlayamayız. Bu dönemde inşallah gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın kaç metrekare yeri olursa olsun biz kendilerini ev sahibi yapacağız. Otururken satın almak isterse alabilecekler. Kimse mağdur olmayacak. Belki dünyada da böyle bir sistem yoktur. Diğer partilerin başkan adayları bol keseden vaatlerde bulunuyorlar. Bir kere fiili imkansızlık var. Bunu belediye bütçesinden karşılayamazlar. 3.2 trilyon maliyet çıkıyor. Ne yapacaklar? Kat artıracaklar. Hisse sahibi harici müteahhide verecekler. Asıl rant bu. Biz hisse sahibi dışında kimseye hak vermiyoruz” dedi.

Gökçe Mahallesinden başlayarak Mısri Mahallesine doğru kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istediklerini belirten Yurdunuseven, “Gökçe Mahallesi’nin arkasında TOKİ’nin binaları var. Vatandaşlarımız önce bu rezerve alana yerleşecek. İsterse orda kalabilir veya yeri yapıldıktan sonra kendi yerine dönebilecek. Buralarda depreme dayanıklı güzel binalar inşa edilecek” dedi.

150 Yataklı Hastane hemen yapılacak

Yeni dönemde Uzun Çarşı’nın restorasyonunu Kasaplar Çarşısına doğru devam ettirmek istediklerini belirten Yurdunuseven, “İlimize gelen misafirler ilk olarak Uzun Çarşı’ya geliyorlar. Burası bizim gözbebeğimiz. Buranın restore edilmesi çok önemli. Uzun Çarşı şehrin yüzü. Gastronomi şehriyiz diyorsak buna uygun alanlar oluşturmalıyız” dedi.

“Uluçay’ın bana göre en önemli projesi şehre alternatif bir güzergah çizmesi” diyen Yurdunuseven, “Uluçay’ın trafiği rahatlatacak çok güzel projeleri var. Yine Kanlıca’da 150 yataklı bir hastane yapacağız. Burada bir ihtiyaç var. Hem mevcut Devlet hastanemiz rahatlayacak, hem de vatandaşlarımız hastaneye kolay ulaşacaklar. Önceki dönemden kalan projeleri de devam ettireceğiz. Teleferik ve AFRAY bu dönemde tamamlanacak. Geçmiş dönemde yeni gelen eski projeleri rafa kaldırırdı. Uluçay yeni dönemde yarım kalan projeleri tamamlayacağını sık sık söylüyor” dedi.

Belediyeden burs talebi olan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vereceklerini söyleyen Yurdunuseven, “Kredi Yurtlar Kurumu üzerinden taleplerini alıp onlara burs vereceğiz. Yine kadınlarımıza yönelik istihdam projelerimiz var. Yaşlılarımız için Vefahane dediğimiz mekanlar oluşturacağız. Eski Devlet Hastanesi’nin yanındaki binayı Vefahane olarak faaliyete geçireceğiz. Yaşlılarımız burada sohbet edip, zaman geçirebilecekler. Uluçay’ın Gazeteciler için lokal projesi var. Başkan adayımız Uluçay tüm projelerini temellendiriyor ve ortaya koyuyor. Diğer partilerin adaylarına baktığımızda klasik söylemlerden öteye giden yok” dedi.

 

Emekli taleplerinde haklı

Emeklilerin taleplerinde haklı olduklarını söyleyen Yurdunuseven, “Ama önümüzdeki seçim genel değil yerel seçim. Bu genel siyasetin işi. Cumhurbaşkanımız bugüne kadar ne söz verdiyse yerine getirmiştir. Emeklilerimizin sıkıntısını biliyoruz, çözeceğiz dedi. Mutlaka çözecektir. Temmuz ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi maaşlar düzeltilecektir. Bu seçimde de emeklilerimizin bize destek olacaklarına eminim. Biraz sabır, inşallah düzelecek” diye konuştu.

Akar’ın seçim tahminini sorması üzerine konuşan Yurdunuseven, “Geçen seçimde merkezde alınan oyumuzu koruyup üzerine çıkacağız. İlçelerden de 15-16’sını kazanacağız. Özellikle Dazkırı ve İhsaniye’den de ümitliyiz” dedi.