Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve Gün FM işbirliğinde süren Emniyet Saati programına Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli bir personel konuk oldu.

Uyuşturucu madde kullanımının sadece polisiye tedbirlerle çözülebilecek bir suç olmadığını kaydeden Yetkili, “Bu aynı zamanda ekonomik, sosyal, kültürel boyutları olan bir sağlık problemidir. Bizler Polis olarak uyuşturucunun arzıyla mücadele ederken, tüm kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve halkımızla bu problemin tüm boyutuyla mücadele etmeliyiz. Vatandaşlarımız uyuşturucu madde ticareti veya kullanımı konusunda bir şüpheye düştüğünde, bu konuda ihbarda bulunmakta çekinmemelidir. Son yıllarda uyuşturucu madde operasyonlarımız artarak devam ederken, bu konuda vatandaşlarımızın desteğini de aldığımızı belirtmek isterim. Gençlerimizin zehirlenmesini önlemeye yönelik yaptığımız çalışmalarımızda vatandaşlarımızdan daha fazla destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

Müdürlüğün faaliyetleri konuşuldu

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün faaliyetlerinden bahseden Yetkili, “Afyonkarahisar Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak önleme ve eğitim faaliyetleri kapsamında son iki yılda Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme (TUBİM) Büro Amirliği olarak yaptığımız çalışmalar, En İyi Narkotik Polisi Anne, Narko Rehber, Narko Yetişkin, Narko Gençlik ve Narko Nokta eğitimlerinde, 150 faaliyet gerçekleştirilecek 80 bin vatandaşımıza bilgilendirme yapılmıştır. Arzla mücadele kapsamında da son iki yılda ekiplerimizce yapılan çalışmalarda 1250 olaya müdahale edilerek, gerçekleştirilen operasyonlarda 1900 şüpheli şahsa işlem yapılmış, bu şahıslardan 120’si adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 370’i adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yapılan operasyonlarda 26 kilo metamfetamin, 1 milyon 225 bin Captagon, 23 kilo Skunk, 14 kilo eroin, 10 kilo esrar ve 284 bin adet sentetik ecza maddesi ele geçirilmiştir. Ancak vurgulamak isterim ki ele geçirdiğimiz narkotik maddelerin büyük çoğunluğu yol uygulamaları sırasında yakalanmıştır. Aslen bu maddelerin büyük kısmı direk Afyon ilimize gelen değil, transit olarak Afyon ilinden geçmekte iken yakalanmıştır” şeklinde değerlendirmede bulundu.