8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gün FM’de kadınların kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi konusu işlendi. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Müdürü Elif Kılıç ve Ticaret İl Müdürlüğü Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Biriminden Mühendis Seher Bayram konuk oldu.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

“Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum anlayışıyla özellikle kadınlara yönelik sosyal hizmet çalışmalarının yürütülmesi Bakanlığımızın ana ilkelerinden biridir” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Müdürü Elif Kılıç, “Başta Bakanlığımız olmak üzere diğer tüm tarafların katılımıyla kadınların aile ve toplumdaki rollerinin, ekonomik, kamusal ve siyasal yaşama katılmalarının önünde engel oluşturmayacak şekilde dönüştürülmesi için kalkınma planları ve hükümet programlarında yer alan tedbirler çerçevesinde projeler gerçekleştirilmekte, ulusal eylem planları hazırlanmakta ve kampanyalar yürütülmektedir” diye konuştu.

“Kadınlara yatırım yapın, ilerlemeyi hızlandırın”

Bu yıl dünya genelinde Kadınlar Günü temasının, ‘Kadınlara yatırım yapın, ilerlemeyi hızlandırın’ olarak belirlendiğini kaydeden Kılıç, “Bununla birlikte ülkemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek etkinlikte 2024-2028 yıllarını kapsayan 2.Kadın Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planını kamuoyu ile paylaşacak” dedi.

“20 Şubat-30 Mart tarihleri arasında KOPDES başvuruları var”

“İlimizde Kadın Kooperatifleri yöresel ürünler, el sanatları, el işi ürünler, süs eşyası, hediyelik eşya, ahşap üretimi ve satışını gerçekleştirmektedir” diyen Ticaret İl Müdürlüğü Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Biriminden Mühendis Seher Bayram, “Bunlara baktığımızda sera, dekoratif saksılar, objeler, magnet, tel kırma, kanaviçe, el çantaları, süt ve süt ürünleri, kurutulmuş gıdalar, yöresel yemekler, kuru meyve, el yapımı tarhana, reçel, salça gibi ürünler üretiliyor. Ürünler birçok platformlar üzerinden satılıyor. Kooperatiflerimiz ve kurmayı düşünenler, 20 Şubat-30 Mart tarihleri arasında kooperatiflere destek amaçlı KOPDES başvurularını iletebilirler” diye konuştu.