Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu. Özkaya programda Afyon merkezi yüzde 50 oy ile alacaklarını ve 15 ilçede de Ak Partili başkanların kazanacaklarını söyledi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Belediyemiz kapıları tüm vatandaşlara açık olacak

Afyonkarahisar’ın milliyetçi ve muhafazakar bir il olduğunu kaydeden Özkaya, “Sağ seçmen daha fazla. Bu durumu bilen CHP adayı  Köksal bu cenaha mesaj vererek oy alacağını düşünüyor. CHP Lideri Özel Afyon’da Köksal’ın sözlerine müdahale etmedi. Ama tepkiler gelmeye başlayınca Uşak’ta sürçü lisan oldu dedi. Siyasi partilerin bir disiplini vardır. Genel Başkan bir şey söylerken Grup Başkan vekili ona itiraz edemez. Ama Köksal, Özel’e rağmen sözümün arkasındayız dedi. Buradan şunu net bir şekilde görüyoruz DEM ve CHP net bir ittifak yapmış. Bunu nasıl eğip bükeceklerini şaşırdılar.Bizim belediyemiz tüm vatandaşlarımıza parti ayrımı olmadan herkese açık olacak” dedi.

 

Cumhur İttifakı Afyon’da seçime ayrı giriyor

Yerel seçimde yerel aktörlerin önemli olduğunu kaydeden Özkaya, “Afyonkarahisar’da Cumhur İttifakı partileri olarak ayrı ayrı seçime giriyoruz. Yeniden Refah’ın birçok yerdeki adaylarına baktığımızda Ak Parti’nin aday göstermediği kişilerden oluşuyor. Bizden aday adayı olmuş, aday gösterilmemiş kişiler hemen bu partiye koşuyor. Suat Kılıç, Enver Yılmaz böyle. Sandıklı’da Mustafa Çöl böyle. Bir kişi başarılıysa bu kişiye neden engel olalım? Demirel, siyasette barışmasını bilmeyen kavga etmesin derdi” diye konuştu.

 

Vefahane çok önemli

Belediye Başkanı’nın şeffaf ve disiplinli olmasının önemli olduğunu belirten Özkaya, “Sosyal belediyecilik projeleri ile otopark ve yolların genişlemesi ve kentsel dönüşüm projelerini çok önemli buluyorum. Yine Uluçay’ın Vefahane dediğimiz yaşlılar için yapacağı mekanları çok önemli buluyorum. Burada yaşlılarımız güzel zaman geçirecekler. Engelliler için bir yer yapılacak. Bu insanların huzurunu arttıralım. Afyon’da Belediyede engelli araçlarının tamir edileceği bir birim kuracağız” dedi.

 

 31 Ağustos’a kadar mazot ve gübreye zam yok

Emekli maaşlarının yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından iyileştirileceğini söyleyen Özkaya, “Şu an sucuk 450-500 TL civarında. 17 bin TL asgari ücret 34 kg sucuk eder. CHP Lideri Özgür Özel’in ilimizdeki sucuk hesabı doğru değil. Özgür Bey doğru kıyas vermedi. Afyonlu ne aldığını, sattığını iyi bilir. Cumhurbaşkanımız bir karar aldı. 15 Nisan’a kadar Tarım Kredi Kooperatifleri fiyatlarını dondurdu. Herhangi bir zam yok. Yine çiftçilerimize müjde verelim. 31 Ağustos’a kadar mazot ve gübreye zam yok” diye konuştu.

 

Akar’ın seçim tahminini sorması üzerine Uluçay’ın yüzde 50’yi yakalayacağını söyleyen Özkaya, “17 ilçenin 15’ini alma ihtimalimiz var. Diğer 2 ilçe ise sürece göre değişir” dedi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Özkaya Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Özkaya’ya yayın dolayısıyla teşekkür etti.