İstiklale âşık Milletimizin adeta küllerinden doğarak destan yazdığı, dönmeyi düşünmeyenlerin milletimize en büyük mirası olan Çanakkale Zaferimizin 109. yılı nedeniyle Kamil Miras Anadolu Lisesinde anma programı gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Kamil Miras Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ali Gürsoy günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Arsından öğrenciler Çanakkale temalı şiirlerini seslendirdi.

Piyade Binbaşı Uğur Gedik tarafından İkmal ve Garnizon Komutanlığının Çanakkale Muharebeleri sunumu yapıldı. Gösteriler ilgiyle izlendi.

Kamil Miras Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüksel Eleren’in koordinesinde 10/E sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” adlı oratoryo büyük beğeni topladı.

Programda Yusuf Özer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Şehitliklerinden gelen vatan toprağı Vali Yiğitbaşı’na takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Şehitlik ve Vatan” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerince takdim edildi.