CHP Afyonkarahisar İGM 1. Sıra Adayı Eczacı Mert Efe Aydeniz Gün FM'de Gazeteci İsmail Akar'ın konuğu oldu. “Yaşım genç ama siyasi tecrübem var” diyen Aydeniz, “CHP’de İGM aday adayı olarak ön seçime girdim. Üyelerimizin teveccühü ile ilk sırada yer aldım” diye konuştu.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Afyon merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde 220 bin civarı seçmen bulunduğunu kaydeden Aydeniz, “Bunun 160 bini merkezde, 60 bini ise merkeze bağlı köy ve beldelerde oy kullanacak. İşimden dolayı sürekli halkla iç içeyim. Eczacı olduğum için hem merkezden hem de kırsaldan çok fazla gelen vatandaşımız var. Afyon için gecemi gündüzüme katacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Gencim, enerjiğim. Seçildiğim takdirde güzel işlere imza atacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu seçim sonucunda CHP’nin İGM üye sayısının artacağını düşünüyorum. Özellikle geçmişte mevcut iktidar partisine oy veren vatandaşlarımız yaşadıkları sıkıntıları anlatarak bizi destekleyeceklerini söylüyorlar. İGM’de grup kuracak sayıya ulaşacağımızı zannediyorum. Partimize büyük bir teveccüh var” diye konuştu.

“İGM bir anlamda yerel parlamento”

Afyon’da kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yeterince hizmet alamadıklarından şikayet ettiklerini belirten Aydeniz, “Buralara gittiğimizde sıkıntılarını bizlerle paylaşıyorlar. Ben İGM’de onların da sesi olmak istiyorum. İGM bir anlamda yerel parlamento. Uzun yıllardır partimizin merkez üyesi yok. Bu seçimde bu durum değişecek. Şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. İGM’de alınan kararları halkımıza duyuracağız. Alınan kararların hangi gerekçe ile alındığını vatandaşımız bilmeli. Bunun duyurulmasında yerel medyanın önemi büyük. Yerel medyanın da bu konuda desteklenmesi gerekiyor. Seçildiğim takdirde bu öneriyi İGM’de gündeme getireceğim” dedi.

“Adayımız Sn. Köksal’ın halkta karşılığı var”

CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın vatandaş tarafından takdirle takip edildiğini kaydeden Aydeniz, “Yerel seçimin havası genel seçimden farklı oluyor. Daha çok aday odaklı ilerleniyor. Bu anlamda partimiz diğer partilere göre oldukça şanslı. Adayımız Sn. Köksal’ın halkta karşılığı var. Seçileceğini düşünüyorum. İGM’de de oldukça iyi seviyede oy alacağız. Vatandaşımız mevcut iktidardan bıkmış durumda. Sahadaki hava çok olumlu” dedi.

“Son yıllarda liyakat unutuldu”

 “Biz Afyonkarahisar’ı yönetirken liyakat en önemli kırmızı çizgimiz olacak” diyen Aydeniz, “Son yıllarda liyakat unutuldu. Bunun getirdiği sonuçlardan biri olarak gençlerimizin başka ülkelere gitmek istemelerini söyleyebiliriz. Maalesef beyin göçü veren bir ülke olduk. Ülkemizde sağlıkta ve eğitimde çok fazla eksiklikler var. Yine mülteci sorunu öne çıkan sorunlardan biri. Tarım ve hayvancılık bitirildi. Emeklilerimiz ve Çiftçilerimiz çok büyük sıkıntıda. Tüm bu olumsuzluklar yerel seçimde sandığa yansıyacak. Bir oy çok şeyi değiştirir. Bunu unutmayalım” diye konuştu.