Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Şuhut Kaymakamı ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Afyon basınını Şuhut’ta ağırladı. Sabahın erken saatlerinde Şuhut Keşkek Evi’nde buluşan gazeteciler, daha sonra Şuhut Atatürk Evi ve Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezini gezdiler. Her iki mekanda da Şuhut Kaymakamı ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, gazetecilere bilgilendirmede bulundu.

Programa Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, Cemiyet Yönetimi ile ulusal ve yerel basın kuruluşu temsilcileri katıldı.

“Mesleklerini büyük bir özveri ve sorumluluk duygusuyla yapan, bizlere doğru haberleri ulaştıran tüm çalışan gazetecilerimizin günü kutlu olsun” diyen Han, “Atatürk Evi için özel olarak mobil uygulama geliştirildi. Şuhut Kaymakamlığı ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin ortak çalışması sonucunda Anıtkabir için yapılan mobil uygulamaya benzer bir uygulama geliştirildi.  Konağın içerisinde bulunan kare kodlar okutulduğunda yapay zekâ ile Atatürk ile fotoğraf çekinebiliyorsunuz, karargahı gezebiliyorsunuz ve o anlara tanıklık edebiliyorsunuz. Ayrıca görme engelliler için seri anlatımda uygulama seçenekleri de bulunuyor” diye konuştu.

Daha sonra programa katılan basın mensuplarına Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezini gezdiren Han, burayla ilgili de bilgilendirmede bulundu.

Gün anısına programa katılan basın mensupları, Şuhut Kaymakamı ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Harun Reşit Han ile toplu fotoğraf çektirdi.

Program, katılan gazetecilerden tam not aldı.