Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında seçimlere bir hafta kala son durum konuşuldu.

Gözden kaçırmayın

TasarrufTasarruf

Seçmene gına geldi

“Önümüzdeki Pazar sandığa gidiyoruz” diyen Gazeteci İsmail Akar, “Son bir-iki aydır seçimle yatıp, seçimle kalkıyoruz. Bu durumdan birçok insana gına geldi. Televizyon ve radyo programları,  gazete ve internet siteleri seçim haber ve ilanları ile dolu. Açık hava reklamlarını yine belediye başkan adayları süslüyor. Bir an önce bu seçim bitsin ve kurtulalım. Herkes normal yaşamına dönsün artık. Seçime sayılı günler kala iktidar bakanları sahaya çıkardı. İlimizde mevcut bakan Mahinur Özdemir Göktaş ve eski bakan Hulusi Akar temaslarda bulundu. İstanbul’da 11 bakanın Murat Kurum’a destek olmak için seçmenle buluştuğunu öğrendim. Bunun sandığa nasıl etki edeceğini göreceğiz. Bizler Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm adaylara bir araya gelip projelerini konuşmalarını teklif ettik. Adayların hepsi kabul etti. Bir tek Ak parti adayı Uluçay’ın Genel Merkeze danışıp kararını bildirmesini bekliyoruz” dedi.

Adaylar bir araya gelip tartışma yapmalı

Bakanların geçen seçimde de seçmenle buluştuğunu ve iktidar adaylarına destek istediğini hatırlatan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bugün bence başka bir tablo var. Geçen seçimde etkili olan çalışmalar bu seçimde etki uyandırmayabilir. Bu tabloyu denenmiş çalışmalarla değiştirmek zor. Bakanların ilçe veya beldelerde ziyarette bulunmaları belki seçmende etki uyandırır ama il merkezlerinde, büyük şehirlerde etkisi olmaz. Hatta olumsuz bile olabilir. Çünkü il merkezlerinde oturan seçmen kendisine akıl verilmesinden hoşlanmıyor. Yine gürültülü seçim otobüsleri de seçmende olumsuz etki uyandırıyor. Adayların bağımsız bir mecrada bir araya gelip projelerini konuşmalarını istiyorum. Bu metot seçmende daha etkili olacaktır” dedi.

Adaylardan vaat yağmuru

Mevcut iktidarın halka vereceği bir şeyinin kalmadığını kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Seçimler yaklaşırken mazota, benzine zam gelmeye devam ediyor. Hala faizler artıyor. Doğru dürüst ekonomi yönetimi yok. Çiftçinin ekecek, dikecek zamanı geldi. Ama mazot, gübre, yem alamıyor. Sonra çiftçi üretimden çekildi deniyor. Bu şartlarda nasıl üretsin? Adaylar vaat yağmurunda bulunuyorlar. Ama Türkiye’nin ve belediyelerin bütçeleri sınırlı. İnsanımız beş yıl daha tenceresinde pişirip kapağında yemeye devam edecek. Ayrıca buradan önemli bir konuyu gündeme taşımak istiyorum. Bizim ilimizde bulunan havaalanı ile Altıntaş’taki Zafer Havaalanı’nın değiştirilmesi lazım. Askeri havaalanı Altıntaş’a, Zafer Havaalanı ise ilimizdeki askeri havaalanına taşınmalı. Afyon’un buna ihtiyacı var. Havaalanını hak ediyor” diye konuştu.

Programda ayrıca Rusya’nın başkenti Moskova’da meydana gelen terör saldırısının bölgeye etkileri de masaya yatırıldı.