Gözden kaçırmayın
2026 KPSS ÖN LİSANS KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDIEAIE 2026 etkinliğini ile ilgili olarak UİM Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, EAIE 2026 kapsamında “Study in Türkiye” standında katılımcılara AKÜ’nün akademik yapısı, eğitim programları, uluslararası öğrencilere sunulan olanaklar ile Erasmus+ hareketlilikleri ve proje deneyimleri hakkında bilgi verildiğini ifade etti. Üniversitenin uluslararası iş birliğine açık akademik birimlerinin tanıtılarak yeni değişim ve ortaklık olanaklarının değerlendirildiğini belirten Yüncü, şunları kaydetti:
“Fuar süresince Kosova, Karadağ, Ürdün, Çin, Japonya, Hindistan ve Portekiz başta olmak üzere farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle görüşmeler yapıldı. University Haxhi Zeka, University of Montenegro, Middle East University, Shenzhen University of Information Technology, Shanghai University, Nagoya University, Aditya University, University of Trás-os-Montes and Alto Douro (UTAD) ve Dokkyo University temsilcileriyle öğrenci ve personel hareketlilikleri, kurumlar arası anlaşmalar ve akademik iş birliği olanakları ele alındı. Görüşmeler sonucunda, çeşitli kurumlarla uygun akademik alanlarda kurumlararası anlaşmaların oluşturulması ve öğrenci ile personel hareketliliklerinin geliştirilmesine yönelik iletişimin sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı.”

Fuarda gerçekleştirilen temaslarla, AKÜ’nün uluslararası görünürlüğünün artırılması, mevcut iş birliği ağının genişletilmesi ve başta Erasmus+ KA131 ile KA171 olmak üzere yeni hareketlilik fırsatlarının geliştirilmesi hedefleniyor.






Yorumlar
Yorum Yap